Gasnące kontrolki przy rozruchu i za duże spalanie :/
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Gasnące kontrolki przy rozruchu i za duże spalanie :/
Witam wszystkich forumowiczów. niedawno stałem się szczęśliwym posiadaczem golfa III 1.6 jednakże po pewnym czasie wystąpiły 3 (najbardziej uciążliwe ) problemy .... pierwszy to nadmierne spalanie ...ok.10 litrów na 100 kilometrów, według mnie to strasznie dużo, kolega który posiada identyczną wersje( też rocznik 94 i silnik 1.6) to mu pali ok.8 litrów ( mowa tutaj o spalaniu na mieście). bardzo bym prosił o porady jak zmniejszyć te spalanie, co wymienić ? do kogo sie zgłosić ? ....drugi problem to taki że gdy np. rano przychodzę odpalić autko to po przekręceniu kluczyka niezapala się żadna kontrolka ...i gdy chcę go odpalić to silnik kręci ale niechce zaskoczyć ...muszę wtedy wyciągnąć kluczyk ze stacyjki, poczekać ok. 5 minut i jeszcze raz odpalić ( i wtedy zaskakuje) czym to jest spowodowane ? ...3 problem ( wsumie to nie problem ) jest taki że strasznie długo muszę odczekać zanim silnik odpali ( gdy odpalam np. rano- ok. 4 sek. ). Też to wydaje mi sie dziwne i jużsięboję co będzie zimą gdy przyjdą wielkie mrozy ;/...może wogule nieodpalić ;( ..HELP !!! pozdrawiam
-
- Mały gagatek
- Kontakt: