Alpine CDA-9812 lub Pioneer DEH-P80MP
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Alpine CDA-9812 lub Pioneer DEH-P80MP
Więc przyszedł czas kupić radyjko do mojego Golfika.
W przyszłości chcę zbudować system Car Audio na odseparowanym zestawie z przodu i subwoofer z tyłu.Zależy mi na jakości dźwięku a nie na wyglądzie radyjka.
Proszę o opinie na temat tych dwóch radyjek,a może coś innego może waszym zdaniem jest warte zainteresowania.Cena nie może przekroczyć 700zł.Chcę również kupić wzmacniacz i subwoofer na tył dwukanałowy gdyż te radia co wymieniłem mają większą końcówkę mocy i wydaje mi się,że to powinno wystarczyć.A i jeszcze może jakieś sugestie co do głośników na przód (system odseparowany).Czekam na wszystkie opinie i sugestie,a może ma ktoś coś do sprzedania z tego co wymieniłem na Forum.
W przyszłości chcę zbudować system Car Audio na odseparowanym zestawie z przodu i subwoofer z tyłu.Zależy mi na jakości dźwięku a nie na wyglądzie radyjka.
Proszę o opinie na temat tych dwóch radyjek,a może coś innego może waszym zdaniem jest warte zainteresowania.Cena nie może przekroczyć 700zł.Chcę również kupić wzmacniacz i subwoofer na tył dwukanałowy gdyż te radia co wymieniłem mają większą końcówkę mocy i wydaje mi się,że to powinno wystarczyć.A i jeszcze może jakieś sugestie co do głośników na przód (system odseparowany).Czekam na wszystkie opinie i sugestie,a może ma ktoś coś do sprzedania z tego co wymieniłem na Forum.
-
- Forum Master
- Kontakt:
Witam.
Jeśli chodzi o radio i jakość dźwięku, zdecydowanie 9812.
O podłączaniu subwoofera do radia - zapomnij... Tylko poprzez wzmacniacz.
Przednie głośniki - zależy od kasy jaką chcesz wydać i o napęd (czy ze wzmacniacza czy z radia)
Najczęściej polecane:
-Helix DB 62.1 (pod radio)
- u-dimension EL6 Comp (pod radio i pod wzmacniacz)
- Powerbass ES6C (pod wzmacniacz)
Każdy z tych zestawów wymaga stabilnego zamocowania do drzwi (dystanse) oraz wygłuszenia... co też kosztuje.
Jeśli chodzi o radio i jakość dźwięku, zdecydowanie 9812.
O podłączaniu subwoofera do radia - zapomnij... Tylko poprzez wzmacniacz.
Przednie głośniki - zależy od kasy jaką chcesz wydać i o napęd (czy ze wzmacniacza czy z radia)
Najczęściej polecane:
Każdy z tych zestawów wymaga stabilnego zamocowania do drzwi (dystanse) oraz wygłuszenia... co też kosztuje.
-
- Gadatliwa bestia
Helix wymieniony przez Slavwek.ie także będzie grał zdecydowanie lepiej pod wzmakiem (jak każdy zestaw separowany) Radio , głośniki juz "masz" ... zostaje zastanowić się nad odpowiednimi wzmkami 2x2-kanał lub 1x4-kan. (coś z klasyki), szukaj tematów archiwalnych forum. RCA dobrej jakości oraz kable głośnikowe 2,5mm2 na przód.
Ostatnio zmieniony pt lip 04, 2008 13:13 przez Cookiemonster, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja takze bym bral CDA
Slavwek.ie,
ale z mysla o rozbudowie z takim radiem, grzechem bylo by pchac takie glosniki
cos lepszego moze juz
Co do wzmak to cos z jr mozna bylo by zaaplikowac badz 2xjr jeden na przod a drugi do suba badz jedna 4kanalowke
Moim zdaniem skromnym to szkoda marnowac takie radio na helixy
Slavwek.ie,
dokladnie zalezy od kasyPrzednie głośniki - zależy od kasy jaką chcesz wydać i o napęd (czy ze wzmacniacza czy z radia)
Najczęściej polecane:
ale z mysla o rozbudowie z takim radiem, grzechem bylo by pchac takie glosniki
cos lepszego moze juz
Co do wzmak to cos z jr mozna bylo by zaaplikowac badz 2xjr jeden na przod a drugi do suba badz jedna 4kanalowke
Moim zdaniem skromnym to szkoda marnowac takie radio na helixy
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=9787][size=167]KSIEGA PRZYKAZAN CAR AUDIO[/size][/url]
[url=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d30de6adc141c0d4.html][img]http://images24.fotosik.pl/263/d30de6adc141c0d4med.jpg[/img][/url]
[url=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d30de6adc141c0d4.html][img]http://images24.fotosik.pl/263/d30de6adc141c0d4med.jpg[/img][/url]
w takim razie zdecyduje się na Alpine 9812
A co do suba to na pewno wzmacniacz i myślałem o 4-kanałowym np. Infinity REF 475A.
Jednak na początek nie będę miał tyle kasy żeby kupić odseparowany system na przód np.PB więc na początek zasile przód z radia a suba z tego wzmaka i narazie 2-kanały będą wolne.
A co myślicie o subie Alpine takim w granicach 400-500zł ??
Na głośniki z przodu mam 200zł
A co do suba to na pewno wzmacniacz i myślałem o 4-kanałowym np. Infinity REF 475A.
Jednak na początek nie będę miał tyle kasy żeby kupić odseparowany system na przód np.PB więc na początek zasile przód z radia a suba z tego wzmaka i narazie 2-kanały będą wolne.
A co myślicie o subie Alpine takim w granicach 400-500zł ??
Na głośniki z przodu mam 200zł
-
- Gadatliwa bestia
Najpierw zastanów się czy często słuchasz "kawałków" , które wymagają SUB-a ("zejście"). Jeśli rzadko to za 200+500zł można kupić naprawdę extra głośniki na przód , ja na twoim miejscu bym tak zrobił (powiedzmy ...DEGO,MOREL,DLS). Osobny mocny i dobry jakościowo wzmak 2-kanał na przód i jestem prawie pewny ,że będzie lepiej niż przy koncepcji : Helix DB (220zł) + budżetowy Sub Alpine. Jak wygłuszysz odpowiednio drzwii i wpakujesz w nie zestaw ze "średniej półki", to po odsłuchu będziesz szukał Sub-a w bagażniku (którego tam nie będzie)
Kłamca z dwumetrowymnosem !
-
- Gadatliwa bestia