Jak już pisałem w inny poście przywiozłem sobie z raichu MK3 1.9 TDI.
Problem w tym że auto było kupione przez pośrednika i nie wiem jaki wlać olej, bo nie wiem co było wlane wcześniej.
wg. licznika auto ma 170.000 km i jest z 97 roku, ale wiecie jak jest z tym przebiegiem.......
Jeden koleś mi podpowiedział żeby nie ryzykować i wlać mineralny, ale ja już sam nie wiem.
Przy okazji chciałem zapytać o pasek rozrządu. W przyszłym tygodniu będe go tak czy siak wymieniał ale chciałem zapytać co ile się go wymienia w takim aucie jak moje.
Dzieki z góry i pozdrawiam.
Jaki mam wlać olej MK3 1.9 TDI / wymiana paska rozrządu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Re: Jaki mam wlać olej MK3 1.9 TDI / wymiana paska rozrządu
Pewnie, nie ma co ryzykowac, najlepiej od razu go motodoktorem zalać - tak na szelki wypadekLennox pisze: Jeden koleś mi podpowiedział żeby nie ryzykować i wlać mineralny, ale ja już sam nie wiem.
Wlej pólsyntetyk.
Pozdor
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB
- Pirat_666
- Mały gagatek
- Kontakt:
Kupiłem 1,9TDI. Półsyntetyk wlany (też nie wiedziałem co tam jest w środku). A z paskiem to jest tak ze na wszelki wypadek lepiej wymienić i rolkę też. Zapłacisz ze 300 ale masz pewność ze Ci nie walnie, bo jeśli to jest taka demolka pod maską ze łoooooj. Pozdrawiam...
Nie na zawsze przykuci jesteśmy do kręgów świata, poza nimi zaś istnieje coś więcej niż wspomnienie.