Magicar 440

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
prezesik25
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Magicar 440

Post autor: prezesik25 » ndz cze 08, 2008 10:22

Jak w temacie:
Założyłem alarm Magicar 440. Wszystko działa OK poza tym, że nie działa centralny po wciśnieciu lub wyciągnieciu rygla od wewnątrz.
Z centralnego wychodziły cztery kable: zielony, niebieski, biały i brązowy. Niebieski i zielony podłączyłem wg schematu i działa OK, pozostały mi jeszcze biały i brązowy, na brązowym jest (-).
Proszę o poradę co zrobić, aby działał centralny z rygla.

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » ndz cze 08, 2008 10:40

wg jakiego schematu, masz podłączyć wg podschematu "sterowanie plusem", a kable sterujące to szary i zielony koło pomki centrala albo w wiązce wtyczki w słupku drzwi przednich

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
prezesik25
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: prezesik25 » ndz cze 08, 2008 10:44

Paweł Marek pisze:wg jakiego schematu
wg standardowego schematu do "Magicar 440" znajdującego sie gdzieś na forum i w zestawie do montażu.
Paweł Marek pisze:masz podłączyć wg podschematu "sterowanie plusem", a kable sterujące to szary i zielony koło pomki centrala albo w wiązce wtyczki w słupku drzwi przednich
ok spróbuję dzieki

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » ndz cze 08, 2008 10:49

wg schematu co ja mam brązowy jest do syreny. A w wiązce sterowania centralem jest 6 kabli. Zielony i iebieski dajesz do plusa stałego, różowy i pomarańczowy sa do połączenia z kablami sterującymi (który zamyka który otwiera nie pamiętam), pozostałe dwa niepotrzebne.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
prezesik25
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: prezesik25 » wt cze 10, 2008 11:20

A więc pytam jeszcze raz jak podłączyć centralny?

Podłączyłem wg tego schematu:

Obrazek

Na wychodzących kablach z alarmu - zielonym i niebieskim odpowiednio pojawia się (+) w zależności czy otwiera czy zamyka.
Z siłownika od strony kierowcy wychodzą: niebieski, zielony, biały i brązowy. Niebieski i zielony podłączyłem do alarmu wg kolorów, natomiast biały i brązowy są odłączone.

Prośba taka:
Jak podłączyć, abym mógł zamykać centralny wciskając rygiel??

Z pilota jest OK.

Obrazek
Obrazek

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”