szalejący obrotomierz

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

adamsonek85
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

szalejący obrotomierz

Post autor: adamsonek85 » sob maja 31, 2008 10:41

witam od jakiegos czasu zaczal szalec mi obrotomierz auto jedzie normalnie do 3 tys obrotow a potem wskakuje na 3 zas potem np na 7 i wraca i znow lata..co moze byc strzelone? help..mam silnik 1,8 Gt wszystko zaczelo sie dziac gdy zaczal mi sam gasnac ruszam z 1 sprzeglo 2 i gasnie ciezko go potem odpalic a jak juz schlodzi sie jedzie dalej i szaleje obrotomierz
Ostatnio zmieniony sob maja 31, 2008 13:28 przez adamsonek85, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
pekol
VW WLKP
Kontakt:

Post autor: pekol » sob maja 31, 2008 11:15

obrotomierz pobiera sygnal z cewki zaplonowej lub alternatora jezeli to diesel...
napisz jaki masz silniczek to bedziemy szukac dalej :)

Obrazek
Służę pomocą z VAG

Awatar użytkownika
drill
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: drill » sob maja 31, 2008 12:16

u mnie w mk3 benz. problemem byla sprezynka ktora powoduje opadanie wskazowki... wystarczyla ja ulozyc po rozkreceniu zegarow... z kolei u kolegi w mk3 diesel problemem byl luzny pasek alternatora...

Obrazek

adamsonek85
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

szalejący obrotomierz

Post autor: adamsonek85 » sob maja 31, 2008 16:34

witam od jakiegos czasu zaczal szalec mi obrotomierz auto jedzie normalnie do 3 tys obrotow a potem wskakuje na 3 zas potem np na 7 i wraca i znow lata..co moze byc strzelone? help..mam silnik 1,8 Gt wszystko zaczelo sie dziac gdy zaczal mi sam gasnac ruszam z 1 sprzeglo 2 i gasnie ciezko go potem odpalic a jak juz schlodzi sie jedzie dalej i szaleje obrotomierz

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”