Tłumik (katalizator)

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
tadix
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Tłumik (katalizator)

Post autor: tadix » pt maja 30, 2008 18:36

Witam czy ktoś z Was zakładał tłumik początkowy imitacja katalizatora w miejsce katalizatora ? Ciekawi mnie jak silnik pracuje na tym i czy przede wszystkim wydech pracuje cicho

Awatar użytkownika
Gashkas
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Gashkas » sob maja 31, 2008 00:18

nie wiem czy cos Ci moja wypodz pomoze, ale po prostu wstawilem rurke zamiast kata i jest OK. myslales nad takim rozwiazaniem?

vw - the best drug in the world. more u taste it u get more addicted. dont even try to let it go. u just cant. addictiVWe thing.

Awatar użytkownika
tadix
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: tadix » sob maja 31, 2008 08:46

Z tego co czytałem po wspawaniu zwyklej rury wydech pracuje głośniej.. A mi zależy na tym żeby było jak najciszej. Wole sluchac pracy silnika (na wyzszych obrotach) niz wydechu :)

Awatar użytkownika
Matador
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: Matador » ndz cze 01, 2008 07:02

Ja w poprzednim aucie miałem wstawiony tłumik wstępny zamiast katalizatora ,przez pierwsze trzy lata nie było różnicy ,później zaczął się robić głośniejszy..
z tym ,że tam był produkowany tłumik który pasował poprostu zamiast katalizatora i nic nie trzeba było rzeźbić..
w golfie wymieniałem cały wydech i już się nie bawiłem - kazałem wstawić długą rurę od złącza elastycznego do środkowego tłumika, jak jadę ze stałą prędkością lub spokojnie przyspieszam to jest cicho, dopiero jak trochę mocniej depnę to jest taki głupawy dźwięk ,jakby odgłos strugi spalin w tej rurze, ale da się przyzwyczaić..

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”