Ciężko chodzi sprzęgło

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

wisnia61
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Ciężko chodzi sprzęgło

Post autor: wisnia61 » pn maja 12, 2008 10:26

Wiatam! Jak w temacie. Od pewnego czasu ciężko chodzi mi sprzęgło. Myślałem że na lince i wlałem troche oleju mechanicznego do panceża ale to tylko pogorszyło sprawę :crazy: Czy to będzie coś ze samym sprzęgłem czy może paedał od sprzegła czy ta linka??

Awatar użytkownika
grandi
Lord GTI
Lord GTI
Auto: Octavia
Silnik: AQY

Post autor: grandi » pn maja 12, 2008 10:30

popuść linke

...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...

Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
guti
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: guti » pn maja 12, 2008 11:07

grandilodz pisze:popuść linke
a jak ma z regulatorem ?

wisnia61, oleju sie nie leje, bo on łapie pozniej kurz idzialajak papierscierny, mozesz wyjac linke calkiem, zobaczyc czy lekko chodzi , nasmarowac ewentualnie jakims specyfikiem co sie nie klei , powiedzmy jakims silikonem. A jak nie to moze ta łapa chodzi ciezko przy skrzyki, ale tak na załozonej to ciezko wyczuc bo jest niewielki ruch.
Ja jestem drugi dzien po zmianie spregłą i docisku , linka zostala stara i po załozeniu nowego kompletu myslalem ze linka mi pekła bo tak lekko chodzi. Jakbym mial hydrauliczne sprzegło normalnie :D Wiec jezeli nie linka, nie ta łapa , to podejrzewam ze cos w skrzyni.

[ Dodano: Pon Maj 12, 2008 11:10 am ]
sama linka jest w takim pancerzu silikonowycm jak on sie przetrze to moze przycierac i linka ciezej chodzi.

Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
Obrazek

wisnia61
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: wisnia61 » pn maja 12, 2008 12:17

Właśnie sprawdziłem i linka lekko chodzi tak samo jak pedał. Ale ta łapa od sprzęgła strasznie siężko chodzi. Idzie to jakoś wyregulować??

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”