Wymiana filtra pylkowego

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

enjoy_xx
Mały gagatek
Mały gagatek

Wymiana filtra pylkowego

Post autor: enjoy_xx » ndz maja 11, 2008 17:09

Witam, jak w temacie. Problem polega na tym, ze aby wymienic filtr pylkowy od nagrzewnic musialem zdjac ten plastyk pod maska. Plastyk ten zakonczony jest uszczelka gumowa ktora nachodzi na szybe. Moj problem polega na tym ze po demontazu tego plastyku i ponownym zamontowaniu uszczelka nie dochodzi do szyby i wieszos wody, ktora splywa z szyby dostaje sie po te uszczelke.

Moje pytanie brzmi czy mam kleic czyms te uszczelke do szyby? Chyba ze ta woda nie dostaje sie do filtra lub innego waznego elementu i nic z tym nie obic?

Awatar użytkownika
krzaś
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: krzaś » ndz maja 11, 2008 19:21

Zobacz czy ta osłona leży na swoim miejscu. A jak lezy na swoim miejcsu to sie nie przejmuj że tam leci woda. Ona nie dojdzie do filtra i kompa. Ta uszczelka nawet jak dolega do szyby to tam i tak leci woda.

Pozdro

Awatar użytkownika
Quintus
Użytkownik
Użytkownik
Auto: Dodge Durango SLT

Post autor: Quintus » ndz maja 11, 2008 19:28

dokładnie, podszybie ma rynnę pod spodem która odprowadza wodę, ta guma nawet jeśli dotyka szyby to niemożliwe, zeby uszczelniała, u mnie sparciała ze starości i odpadł kawałek podczas montażu. także nie przejmuj się, dopóki odpływ jest szczelny nic się dziać nie powinno.

enjoy_xx
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: enjoy_xx » pn maja 12, 2008 08:34

Dzieki panowie, troszke sie uspokoilem ;]

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”