jak wymienić szybę w przednich drzwiach?bo niestety ale ktoś chcaił się włamać do golfa i wywalil mi szybę tzn boczki resztki potłuczonej szyby są sciagniete i mam pytanie jak włożyć nową?? czy da sie bez ściągania uszczelki czy trzeba wyciągnąć tą uszczelkę i ściągnąć lusterko, no i czy te prowadnice muszę całkiem odkręcić zeby szybę wsunąć
Prosze o pomoc linka jeśli taki podobny temat był ja szukałem i nie udało mi sie znaleść
wymiana przedniej bocznej szyby 3d.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Paweł Marek
- V.I.P.

Musisz zdjąć tapicerkę i odkleić folie. Następnie odkręcić szybę z obu uchwytów - po jednej śróbie 10 na każdym. Teraz możesz już spokojnie wyjmować resztki starej szyby i zakladać nową, bez odkręcania jakichkolwiek prowadnic czy zdejmowania uszczelek. Wkładasz szybę najpierw z przodu trochę pod skosem (tył wyżej), przesuwasz ją w przód, potem ostrożnie wkładasz tył i wpychasz szybę w dół do zaczepów. Wchodzi w trzydrzwiowym gofie bez problemu. Teraz ustawiasz szybę w zaczepach tak żeby lekko chodziła, czyli najpierw podnieś ją do góry zanim przykręcisz, poruszaj trochę zaczepami i po paru próbach uda się ustawić idealnie.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.