Wymiana pompy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Wymiana pompy
A więc problem w tym że mimo tego iż mam tarcze 256mm wentylowane są strasznie słabe hamulce , nie wiem czy to nie jest przypadkiem wina pompy hamulcowej , bo ogólnie to autko wyjechało z fabryki z silnikiem 1.6 , a dopiero potem został do niego włożony 1.8 PF i zostały założone hamulce z GTI .
Nie mam pojęcia czy pompy hamulcowe w tych modelach też się różniły , a jeśli tak to nie wiem po czym poznać którą mam i zastanawiam się czy czasami mojej nie trzeba by było przemienić na większą .
Nie mam pojęcia czy pompy hamulcowe w tych modelach też się różniły , a jeśli tak to nie wiem po czym poznać którą mam i zastanawiam się czy czasami mojej nie trzeba by było przemienić na większą .
No cóż , na sprzedaż
:(
:(
A może podciśnienie kulawe? Wiem, że jak przy testach serwo mamy słabą próżnie na maszynie, to charakterystyka wychodzi do d*** (pracuje w fabryce ukł. hamulcowych). Może jeszcze warto zweryfikować, czy średnica serwa jest taka sama dla obu modeli? Jeśli dla 1,8 jest większe serwo, to może to być spowodowane mniejszym podciśnieniem, czego efektem będą słabsze heble.
A tak z głupia frant - może niedawno wymieniałeś klocki? Tak do jakiś 200km wstecz? W Jettcie 1,6 miałem bardzo "gumowy" hamulec zaraz po wymianie, ale klocuszki dopiłowały się po jakiś 200...300km przebiegu.
A tak z głupia frant - może niedawno wymieniałeś klocki? Tak do jakiś 200km wstecz? W Jettcie 1,6 miałem bardzo "gumowy" hamulec zaraz po wymianie, ale klocuszki dopiłowały się po jakiś 200...300km przebiegu.
- Paweł Marek
- V.I.P.
pompy były mniej więcej w dwóch średnicach, zarówno RF jak i PF mają te same, mocniejsze 24 mm mają 16-ki i G60.
Natomiast serwa w PF były większe jak RF (220 i 178 mm) i tu masz pole do manewru: założyć to większe serwo i będzie jak w oryginale.
Natomiast serwa w PF były większe jak RF (220 i 178 mm) i tu masz pole do manewru: założyć to większe serwo i będzie jak w oryginale.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.