Witam
Od czego mam zaczac sprawdzanie autka poniewaz zaczelo mi strzelac z wydechu ( albo raczej nierowno chodzi co sie objawia takimi pyrnieciami u wyjscia tlumika )......?
Strzela mi z wydechu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Strzela mi z wydechu
Ostatnio zmieniony śr kwie 30, 2008 21:45 przez presario, łącznie zmieniany 1 raz.
zapłon do sprawdzenia a wcześniej dolot powietrza zła(uboga mieszanka ) również powoduje tego typu objawy
presario pisze:strzelac z wydechu
Ostatnio zmieniony śr kwie 30, 2008 21:53 przez dziejo, łącznie zmieniany 1 raz.
dolot powietrza czyli ? ktore miejsce ? moze byc za uboga mieszanka zarowno na benzynie jak i na gazie ? bo dzieje sie tak i tu i tu :/
Ostatnio zmieniony śr kwie 30, 2008 22:40 przez presario, łącznie zmieniany 1 raz.
- Maćkooo
- Forumowy spamer :)
Witam
Kolega wyżej ma rację że to moze być zapłon. Ale ja bym raczej obstawił wtrysk paliwa. Nie jest to przypadkiem wtrysk jednopunktowy?? Jesli tak to sprawdz regulator wolnych obrotów.
Nie strzela przypadkiem na biegu jałowym??
W kazdym razie wystepuja zakłocenia w odpowiednim dozowaniu paliwa. Takie jest moje zdanie.
Oczywiscie zacznij od obejrzenia przewodów, palca oraz kopułki i wezyków idacych do aparatu - pod warunkiem że ten silnik nie ma rozdzielacza elektronicznego.
Kolega wyżej ma rację że to moze być zapłon. Ale ja bym raczej obstawił wtrysk paliwa. Nie jest to przypadkiem wtrysk jednopunktowy?? Jesli tak to sprawdz regulator wolnych obrotów.
Nie strzela przypadkiem na biegu jałowym??
W kazdym razie wystepuja zakłocenia w odpowiednim dozowaniu paliwa. Takie jest moje zdanie.
Oczywiscie zacznij od obejrzenia przewodów, palca oraz kopułki i wezyków idacych do aparatu - pod warunkiem że ten silnik nie ma rozdzielacza elektronicznego.
Pomagają Tobie , pomagaj innym - pisz jak rozwiązałeś swój problem.
Zawsze do przodu :D
http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related
Zawsze do przodu :D
http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related
hmm obejrzec przewody ? a co ja tam niby zobacze :] przewody mam beru od momentu sprowadzenia z zagranicy czyli jakies 50 tys temu ( ponad 2 latka temu ) i nigdy ich nie zmienialem, kopulke i palec wymienialem jakies 2 tys temu, zaplonem dzisiaj sie bawilem w ciemno..troszke w przod troszke w tyl i dalej to samo :] tak wiec zostal ten regulator...no i nie wiem gdzie go szukac ?
doprowadzenia powietrza do ukłądu wtryskowego od filtra powietrza poruszaj równiez wtryskiempresario pisze:dolot powietrza czyli ? ktore miejsce ?
nic sam nie zrobisz jedynie mozesz go rozregulowac !presario pisze:zaplonem dzisiaj sie bawilem w ciemno..troszke w przod troszke w tyl i dalej to samo :]
regulator to nic innego jak silniczek krokowy (stabilizator biegu jałowego )presario pisze:tak wiec zostal ten regulator...no i nie wiem gdzie go szukac
jest on patrząc na wtrysk na dole podpinana kostka z z boku