Problem Pierburgiem 2ee rozwiązany, znalazł się fachowiec
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Biolyvyoob
- Mały gagatek
- Kontakt:
Problem Pierburgiem 2ee rozwiązany, znalazł się fachowiec
Witam wszystkich.
Problemy z gaźnikami Pierburg wracają jak bumerang, ja też miałem ich dość sporo i mimo że też jestem mechanikiem i za bardzo miałem chęć na próbę naprawy. Jeżdziłem po wielu pseudo fachowcach ale nikt nie chciał się podjąć naprawy, aż w końcu znalazłem gościa który bez większych problemów usunął mój problem.
Jestem z Śląska, warsztat znalazłem w Chorzowie, dodam tylko że zajmują się tylko wtryskami i gaźnikami i naprawdę wiedzą co robią, mając przy tym dostęp do części. Z tego co gadałem z nimi to ściągają je z niemiec. Jakby ktoś chciął to podaje numer telefonu do nich 32-241-43-78
Jak będziecie mieli jakieś pytania to walcie śmiało.
Aha trzeba się umawiać na termin ok 7 dni prędzej (mają tyle roboty)
Pozdrawiam
Problemy z gaźnikami Pierburg wracają jak bumerang, ja też miałem ich dość sporo i mimo że też jestem mechanikiem i za bardzo miałem chęć na próbę naprawy. Jeżdziłem po wielu pseudo fachowcach ale nikt nie chciał się podjąć naprawy, aż w końcu znalazłem gościa który bez większych problemów usunął mój problem.
Jestem z Śląska, warsztat znalazłem w Chorzowie, dodam tylko że zajmują się tylko wtryskami i gaźnikami i naprawdę wiedzą co robią, mając przy tym dostęp do części. Z tego co gadałem z nimi to ściągają je z niemiec. Jakby ktoś chciął to podaje numer telefonu do nich 32-241-43-78
Jak będziecie mieli jakieś pytania to walcie śmiało.
Aha trzeba się umawiać na termin ok 7 dni prędzej (mają tyle roboty)
Pozdrawiam
Potrzebujesz części ?? Napisz do mnie, mam wiele części do MK2 , MK3
powiedz jaki miales problem z tm gaźnikiem , w koncu masz jakąś nabytą wiedzie
:) , ja mam taki problem ze obroty mi delikatnie skaczą i na tutejszym forum jeden koleś powiedział mi zebym sprawdził wszystkie przewodu dochodzące do gaźnika !!! , podobno pomaga !!! dzieki za telefon do goścoa , ale mogłbyś walnąć kilka tutoriali na forum , może komuś sie przydadzą pozdro , golf II 16 PN

- Biolyvyoob
- Mały gagatek
- Kontakt:
Miałem taki problem:
Zagrzane auto można było odpalić tylko z gazem wciśniętym w podłogę inaczej poprostu się zalewał, do tego czasami gasł na wolnych obrotach a jak już je trzymał to bardzo nie równo. Okazało się że miałem walnięta podkładkę gumową pod gaźnikiem, czujnik temperatury. Mam jeszcze drobną nieszczelość w układzie dolotowym a dokładnie na kolektorze ssącym ale zrobię to dopiero jak mu się pogorszy
Pozdrawiam
Zagrzane auto można było odpalić tylko z gazem wciśniętym w podłogę inaczej poprostu się zalewał, do tego czasami gasł na wolnych obrotach a jak już je trzymał to bardzo nie równo. Okazało się że miałem walnięta podkładkę gumową pod gaźnikiem, czujnik temperatury. Mam jeszcze drobną nieszczelość w układzie dolotowym a dokładnie na kolektorze ssącym ale zrobię to dopiero jak mu się pogorszy

Pozdrawiam
Potrzebujesz części ?? Napisz do mnie, mam wiele części do MK2 , MK3
hehe znam ten punkt
tez bylem tam w zime.. choc nie podjalem sie naprawy z powodu braku kasy.. narazie gdy jest cieplo gaznik chodzi bez zarzutu.. ostatnio tez powymienialem przewody podcisnieniowe. Zobaczymy w zime ... jak znow bedzie szwankowal to pojade tam.
PS. Pozdrawiam kolege z Rudy

PS. Pozdrawiam kolege z Rudy

Życie zaczyna się po ... wyżej momentu obrotowego
czy możesz zdradzić ile Ci za naprawę zaśpiewali???replay pisze:hehe znam ten punkttez bylem tam w zime.. choc nie podjalem sie naprawy z powodu braku kasy.. narazie gdy jest cieplo gaznik chodzi bez zarzutu.. ostatnio tez powymienialem przewody podcisnieniowe. Zobaczymy w zime ... jak znow bedzie szwankowal to pojade tam.

za same podpiecie pod komputer i diagnozowanie chcial koles ode mnie 200 PLNjanusz przybylski pisze:czy możesz zdradzić ile Ci za naprawę zaśpiewali???replay pisze:hehe znam ten punkttez bylem tam w zime.. choc nie podjalem sie naprawy z powodu braku kasy.. narazie gdy jest cieplo gaznik chodzi bez zarzutu.. ostatnio tez powymienialem przewody podcisnieniowe. Zobaczymy w zime ... jak znow bedzie szwankowal to pojade tam.

Życie zaczyna się po ... wyżej momentu obrotowego
W świetym Mieście jest serwis Boscha i 4 lata temu zdiagnozowali komputerem gaźnik , usuneli przyczyne i gaźniczek chodził do zeszłej zimy i problem wrócił , drugi raz takiej kasy nie wyrzucę , szukam kogoś innego , podobno zidentyfikowanie i naprawa u dobrego fachury ze szczytnikiem kodów powinna się zamknac w cenie 100 zł .replay pisze:masz racje troche duzo chcial.. ale.. wiem na 100 % ze koles sie specjalizuje a gaznikach Pierburg i ze portafi zaradzic kazdemu problemowi