Problem z napięciem na sprężarce klimatyzacji

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

zupełnie zielon
Mały gagatek
Mały gagatek

Problem z napięciem na sprężarce klimatyzacji

Post autor: zupełnie zielon » pt kwie 25, 2008 16:01

Witam.

Czy posiada ktoś może schemat układu elektrycznego klimatyzacji (klimatronik).

Mój problem polega na tym, że na kablu idącym do sprężarki nie ma napięcia (sprężarka odpalana na krótko działa). Wszystkie bezpiecznieki są ok, klima jest nabita i szczelna. Wnioskuję więc, że musi być gdzies przerwa w kablu ale nie wiem gdzie mam szukać i jak. Poratuje ktoś schematem?

Z góry dziękuje i pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pt kwie 25, 2008 16:21

szukanie w ten sposób usterki to trochę syzyfowa praca. To czy sprężarka się włączy zależy od kilku czujników i sterownika i proponuję podłącz auto do VAGa

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

zupełnie zielon
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: zupełnie zielon » pt kwie 25, 2008 16:24

Z tego co rozmawiałem z kolega który podłączał auto pod VAGA to ten nie pokazuje błędów. Kiedy robie autodiagnostykę wyskakuje mi tylko błąd 4FA i z tego co wiem to silniczek odpowiedzialny za ruchy klapkami obiegów.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pt kwie 25, 2008 16:45

http://volkswagen.msk.ru/index.php?p=page09_g4 tu masz bazę schematów po angielsku

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

zupełnie zielon
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: zupełnie zielon » pt kwie 25, 2008 16:48

Wielkie dzięki za link. Póki co zasysam. I jeszcze pytanie: czy ta strona wyświetlana jest w języku ang? Ani nic nie rozumiem po rosyjsku nie mowiec juz o cyrylice :D

Edit: pospieszyłem się i napisałem posta zanim dobrze obejrzałem strone. wielkie dzięki i plusik dla Ciebie kolego
Ostatnio zmieniony pt kwie 25, 2008 16:59 przez zupełnie zielon, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pt kwie 25, 2008 16:55

schematy sa w pdf, po angielsku

zupełnie zielon
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: zupełnie zielon » pt kwie 25, 2008 17:16

Ok, temat prądu opanowany. Sprężarka chodzi.
Teraz pojawił się inny problem. Mianowicie chodzi ona bardzo głośno i po pewnym czasie sama sie wyłącza. Nabijana była 4 dni temu. Wymieniony został cały czynnik chłodzący i olej. Ktos może ma pojęcie czemu sie wyłacza?
VAG nie pokazuje już żadnych błedów.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”