zatrzaśnięte tylne drzwi
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- marcin2345
- Mały gagatek
zatrzaśnięte tylne drzwi
Witam wszystkich. Mam taki problem, jestem szczęśliwym posiadaczek Golfa II ale jest mały problem nie mogę otworzyć tylnych drzwi od strony kierowcy. Ani od zewnątrz ani od wewnątrz dlatego mam pytanie. Czy jest jakiś nie inwazyjny sposób(żeby nie rwać boczków) na otworzenie drzwi?
Ostatnio zmieniony pt mar 28, 2008 20:51 przez marcin2345, łącznie zmieniany 1 raz.
- wedr
- Mały gagatek
- Kontakt:
Hm, też miałem ten problem.marcin2345 pisze:Czy jest jakiś nie inwazyjny
Na spokojnie, za pomocą śrubokręta, delikatnie zdejmiesz boczek drzwi (jak są zamknięte) i z trudem niestety, ale je otworzysz. Cięgno pewnie spadło. Śrubokrętem podważając wyciągniesz boczek razem z tymi plastikowymi szpilkami przytrzymującymi tapicerkę do konstrukcji drzwi. Potem koniecznie przesmaruj zamek i pooglądaj języczek klamki, czy nie jest wyrobiony.
Golf mi się rozrósł do Sharana i zaczął pić ropę.
- marcin2345
- Mały gagatek
- wedr
- Mały gagatek
- Kontakt:
Odkręcasz rygielek, rączki od tapicerki i delikatnie odginasz od góry tapicerkę, śrubokrętem pomagasz plastikom (w których są te śrubki) wyjść z drzwi. Wszystko.marcin2345 pisze:żeby nie uszkodzić tapicerki
Wydzierać gum nie próbowałem, ale może, może..
Ostatnio zmieniony pt mar 28, 2008 16:40 przez wedr, łącznie zmieniany 2 razy.
- marcin2345
- Mały gagatek