Stukanie

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Walas
Nowicjusz
Nowicjusz

Stukanie

Post autor: Walas » pt mar 28, 2008 00:31

Witam . Od pewnie czasu nurtuje mnie pewien problem . Gdy jadę na wprost to coś strasznie stuka . Owe stukanie słychać gdy dodaje gazu lub jak go odpuszczam . Gdy wciskam sprzęgło cisza . Liczba stukań na minute ( bo tak to chyba można określić ) wzrasta wraz z prędkościom samochodu . Dziwne jest to ze kiedyś już było słychać ten stuk ale na jakieś 2-3 tygodnie był spokój . I teraz naprawdę zaczęło głośno stukać . Wszedłem dzisiaj pod samochód i zauważyłem następujący obrazek . Obrazek Obrazek
Pierwsze zdjęcie pokazuje przegub po prawej stronie jak stoimy za samochodem . Drugie lewy przegub . I mam takie pytanie . Bo jak by nie było nie jest to normalne co widać na pierwszym obrazu . Co z takim fantem zrobić ? Konieczna jest wymiana przegubu ? Dodam jeszcze ze ten prawy przegub rusza sie lekko góra dól . Z góry dziękuje .
Ostatnio zmieniony pt mar 28, 2008 00:32 przez Walas, łącznie zmieniany 1 raz.

agrala
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: agrala » pt mar 28, 2008 15:43

u mnie tez wystaje z prawej strony tez zieloy kapsel wiec uwazam to za normalne
sprwdz lepiej czy masz olej w skrzyni bo masz mokra skrzynie od wyciekow wiec moze wali w skrzyni bo juz nie ma oleju a moze nawet siadla skrzynia z braku oleju
przegub nie powinien ruszac sie gora dol

Awatar użytkownika
jhosef
_
_
Kontakt:

Post autor: jhosef » pt mar 28, 2008 16:21

Walas pisze:Bo jak by nie było nie jest to normalne co widać na pierwszym obrazu
Na pierwszym obrazku nienormalny jest wyciek oleju. ten zielony pierścień ma tam być w nim jest osadzony simering, który musisz wymienić aby nie chlapało tak olejem. Pod tą tulejką zielona jest chyba duża sprężyna.
Myslę że stukanie może być z przegubu wewnętrznego. Względnie ze skrzyni. Sprawdź poznio oleju bo przy takich wyciekach możesz mieć mało. Przy półoście masz śrubę kontrolną, olej powinien sięgać to tego otworu, lekko wyciekać po odkręceniu.

Walas
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Walas » sob mar 29, 2008 09:52

dzięki . Jak zrobię to rozdam punkciki . A póki co biegi wchodzą bez najmniejszego zgrzytu . Dowiedziałem sie właśnie ze oleju trochę brakowało w skrzyni ale mechanik dolał .
Ostatnio zmieniony sob mar 29, 2008 09:53 przez Walas, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
grandi
Lord GTI
Lord GTI
Auto: Octavia
Silnik: AQY

Post autor: grandi » sob mar 29, 2008 10:22

Simeringi koszt 15 zł sztuka szukaj takich niemieckich w zielonym opakowaniu , takie wyglądają z lat 80 te opakowania a są bardzo dobre

...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...

Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”