filtr weglowy

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

august500
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

filtr weglowy

Post autor: august500 » ndz mar 23, 2008 22:03

witam mam male pytanko.kupilem golfa z zatartym silnikiem1.8PB.wlozylem mu inny silnik 1.8RP.juz odpala i mam prawie wszystko gotowe oprocz filtra weglowego.mam juz ten filtr,on jest z dwoma wezykami i elektrozaworem na jednym z nich.jedem waz biegnie do wtrysku juz mam podlaczony a drugiego gdzie mam podlaczyc? bo w tej budzie z silnikiem PB nie bylo takiego filtra wcale.dzieki z gory za jakas pomoc

Awatar użytkownika
AD6
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: AD6 » ndz mar 23, 2008 23:17

Jeden z wężyków ten z elektrozaworem ma być wpięty do podciśnienia we wtrysku drugi ma być poprowadzony pod autem do zbiornika paliwa jest to tak zwany odsysacz par paliwa

VAG-CZEWA.PL Admin

MK4 VR6 4x4 AQP
:dol:
Obrazek

mk4 VR6 4motion AQP, Toledo II VR5 AGZ, bo świat kręci sie za szybko żeby jeździć wolno

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » ndz mar 23, 2008 23:34

starsze RP mialy tam dwa elektorozawory, jeden włączony na dłużej, drugi pulsacyjnie, zorientuj sie jaki masz rocznik, po numerze ECU na przyklad.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”