Trzęsie, wydaje dziwne odłosy...

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
jazdownica
Nowicjusz
Nowicjusz

Trzęsie, wydaje dziwne odłosy...

Post autor: jazdownica » sob mar 22, 2008 23:26

Witam! Wesołych Swiat...
Po wymianie węża odmy ktory byl uszkodzony myslalem ze moj problem sie przynajmniej na jakis czas skonczy. niestety. na zimnym silniku jak odpalam to silnik jest strasznie nierówny a dzwiek ktory wydostaje sie spod maski przypomina mi jakbym stracil czesc tlumika po drodze, po przejechaniu ok.2km praktycznie bez mocy wszytsko sie stabilizuje i silkik chodzi w miare normalnie. cala zime nie mialem najmniejszego problemu, odpalal za 1 i jechal bardzo rowno.
podczas jazdy gdy tzramam pedal gazu w jednej pozycji czuje jakby cos przerywalo jakby nie dostawal benzyny, wlasnie tak sie mecze.

powiedzcie prosze za co mam sie wziac?

silnik 1,3 NZ 1990r.

A myslalem ze te swiata beda wesole :)

Awatar użytkownika
Biolyvyoob
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Biolyvyoob » pn mar 24, 2008 12:48

Witam.
Całkiem możliwe że to potencjometr przepustnicy, dosyć częsta awaria w tych silnikach, najlepiej podpiąć pod VAWA i wszystko będzie jasne.
Pozdrawiam

Potrzebujesz części ?? Napisz do mnie, mam wiele części do MK2 , MK3

Awatar użytkownika
ppoll27
Forum Master
Forum Master

Post autor: ppoll27 » śr mar 26, 2008 11:48

zapłon - sprawdź ustawienie zapłonu - sprawdź stan kabli WN, kopułki i palca (kiedy były wymieniane) - sprawdź czy masz iskrę na wszystkich świecach i w jakim one są stanie :bigok:

TDPower

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”