halogeny golf mk 3
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
halogeny golf mk 3
Bardzo proszę o informację na temat montażu halogenów do golf mk 3. Na dzień dzisiejszy stwierdziłem, że mam przełącznik z pozycją włączania halogenów ( nawet się kontrolka zapala ), ale w przednim zderzaku nie znalazłem żadnych kabli. Jeżeli ktoś mógłby coś podpowiedzieć w tym temacie byłbym wdzięczny.
mam to samo, przelacznik, ale brak kabli w zderzaku, kupilem halogeny ale na razie tylko jako atrapy slużą, podobno opcjonalnie wszystkie golfy miały okablowanie do halogenów ale ja w swoim jakoś nie widze, za to mam po obu stronach szerokie kostki które do niczego nie pasują może ktoś wie do czego mogą być??Od razu wykluczam silniczki lamp i halogeny.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Montowałem halogeny. Jeśli wyłącznik z opcją halogenów jest, to kable powinny być przy zderzaku. Może ktoś wyciągnął halogeny i wstawił zaślepki. Jeśli niema kabli do zderzaka, to może ktoś wsadził taki włącznik wymieniając go z powodu uszkodzenia starego. Wtedy i tak kable idą (w każdej wersji)ale tylko od włącznika przez skrzynkę bezpieczników do okrągłej wielowtykowej wtyczki przy pasie przednim. Dalej trzeba pociągnąć samemu. Tzn najlepiej plus do tej wtyczki, a minus bezpośrednio do akum. Takie kable są gotowe na ebay, dość drogie, można samemu pokombinować.
Nawiasem mówiąc te halogeny we mgle prawie nic nie dają, zwłaszcza gdy do głównych reflektorówwsadziłem żarówki 90/100W. No ale auto teraz lepiej wyposażone
Tylko czy to na pewno włącznik z opcją halogenów. W takim są 2 kontrolki. Wyciągasz do pierwszego położenia, zapala się przeciwmgłowe przednie i pierwsza kontrolka, drugi raz -zapalają się przedne i i tylne i druga kontrolka (albo na odwrót nie pamiętam).
Nawiasem mówiąc te halogeny we mgle prawie nic nie dają, zwłaszcza gdy do głównych reflektorówwsadziłem żarówki 90/100W. No ale auto teraz lepiej wyposażone
Tylko czy to na pewno włącznik z opcją halogenów. W takim są 2 kontrolki. Wyciągasz do pierwszego położenia, zapala się przeciwmgłowe przednie i pierwsza kontrolka, drugi raz -zapalają się przedne i i tylne i druga kontrolka (albo na odwrót nie pamiętam).
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Najlepiej kupić kawałek wiązki (używanej) za okrągłą kostką nad chłodnicą. Jak tak zrobiłem, bo montowałem również korektory reflektorów. Dzięki tem ma się prawie oryginalną instalację z oryginalnymi wtyczkami.Paweł Marek pisze:Montowałem halogeny. Jeśli wyłącznik z opcją halogenów jest, to kable powinny być przy zderzaku. Może ktoś wyciągnął halogeny i wstawił zaślepki. Jeśli niema kabli do zderzaka, to może ktoś wsadził taki włącznik wymieniając go z powodu uszkodzenia starego. Wtedy i tak kable idą (w każdej wersji)ale tylko od włącznika przez skrzynkę bezpieczników do okrągłej wielowtykowej wtyczki przy pasie przednim. Dalej trzeba pociągnąć samemu. Tzn najlepiej plus do tej wtyczki, a minus bezpośrednio do akum. Takie kable są gotowe na ebay, dość drogie, można samemu pokombinować.
Położenia dwupozycyjnego włącznika P-M są takie:
1. Tylko p-m przód
2. P-m przód i tył.
dYZIO (nick: borbet)
[color=green][i]A ja jeżdżę na gazie...[/i][/color]
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Witam !!!
No to tak instalacja do halogenów z przodu jest fabrycznie podciągnieta do tego oktąglego złącza nad chłodnicą jest to kabelek koloru szary z żółtym paskiem to zasilanie halogenów czyli "+" 12V ten kabelek trzeba pociągnąc dalej i rozdzielić go na dwa czyli do jednego i drugiego halogena to bysmy mieli załatwioy "+" 12V teraz "-" czyli masa te przewody trzeba dorobic samemu to znaczy z tego złącza nad chlodnicą wychodzą daw grube przewody koloru brązowego to są masy i one w oryginalnej instalacji po złączu łączą sie razem właśnie od nich trzeba pociągnąć masy czyli "-" do halogenów i tyle opisałem tu sposób podłączenia halogenów zgodny z oryginalnym czyli fabrycznym podłączeniem jeszcze trzeba by było zmienic włącznik swiatel na ten dwupozycyjny wszystko bedzie działac bez problemu bez względy na model czyli chodzi mi tu o wersję nadwozia tzn kombi czy standardowe nadwozie tyle ze w kombi bedą zapalac sie z tyłu dwa przeciwmgielne ( bo tak ma być ) a w standardowej budzie tylko jedno ( bo tak ma być ) Cały opis który tu zamiesciłem jest zgodny z oryginalną fabryczną instalacją.
Mam jeszcze pytanie może ktoś posiada na zbyciu oryginalne halogeny do Golfika 3 albo może ktos przynajmniej wie po ile takie halogeny można kupić.
Pozdrawiam Waldi
Jakby ktos miał jeszcze jakieś problemy z zamontowaniem halogenów to piszczie na e-maila
viwaldi@tenbit.pl
No to tak instalacja do halogenów z przodu jest fabrycznie podciągnieta do tego oktąglego złącza nad chłodnicą jest to kabelek koloru szary z żółtym paskiem to zasilanie halogenów czyli "+" 12V ten kabelek trzeba pociągnąc dalej i rozdzielić go na dwa czyli do jednego i drugiego halogena to bysmy mieli załatwioy "+" 12V teraz "-" czyli masa te przewody trzeba dorobic samemu to znaczy z tego złącza nad chlodnicą wychodzą daw grube przewody koloru brązowego to są masy i one w oryginalnej instalacji po złączu łączą sie razem właśnie od nich trzeba pociągnąć masy czyli "-" do halogenów i tyle opisałem tu sposób podłączenia halogenów zgodny z oryginalnym czyli fabrycznym podłączeniem jeszcze trzeba by było zmienic włącznik swiatel na ten dwupozycyjny wszystko bedzie działac bez problemu bez względy na model czyli chodzi mi tu o wersję nadwozia tzn kombi czy standardowe nadwozie tyle ze w kombi bedą zapalac sie z tyłu dwa przeciwmgielne ( bo tak ma być ) a w standardowej budzie tylko jedno ( bo tak ma być ) Cały opis który tu zamiesciłem jest zgodny z oryginalną fabryczną instalacją.
Mam jeszcze pytanie może ktoś posiada na zbyciu oryginalne halogeny do Golfika 3 albo może ktos przynajmniej wie po ile takie halogeny można kupić.
Pozdrawiam Waldi
Jakby ktos miał jeszcze jakieś problemy z zamontowaniem halogenów to piszczie na e-maila
viwaldi@tenbit.pl
ZTCP to pasuje wtyczka od kierunków w zderzaku.machu pisze:Ceny halogenów kształtują się od 120 do 200 zł. Mnie się udało i kupiłem Hella w idealnym stanie wraz z zaślepkami i żarówkami za 120 zł. Teraz szukam do nich wtyczek, ale coś mi się zdaje, że z tym będą największe problemy.
dYZIO (nick: borbet)