przełącznik świateł
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
przełącznik świateł
Zmieniam oświetlenie w sowim Golfiku i za cholerę nie mogę dostać się do przełącznika świateł. Tzn wyjąć potrafię i na tym moja wiedza się kończy. Czy pokrętło z wierzchu (te do zmiany świateł) się wyciąga? Próbuję na siłę ale boję się że coś urwę. Widizłem tu na forum zdjęcia rozebranego przełącznika i całą wymianę żarówek ale nigdzie nie maj jak ten przełącznik otworzyć. Pomocy
- Paweł Marek
- V.I.P.

bo bokach tylnej ścianki włącznika masz zatrzaski na około. Trzeba użyć kilku cienkich śróbokręcików przynajmniej dwu i podważać je równocześnie wyjmując denko.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.

jak będziesz wyciągał denko to pokrętło wyskoczy, od przodu go nie wyjmiesz. Może się podczas wyjmowania tyłu przekrzywić płytka drukowana w środku, zawantować w bok i wtedy pelnia zniszczenia możliwa.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.