wyłaczające sie radio podczas jazdy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
wyłaczające sie radio podczas jazdy
witam wszystkich serdecznie...
od niedawna jestem posiadaczem golfa 4 i mam problem z wyłaczającym sie radiem podczas jazdy
odpalam silnik zalaczam radio... pogra jakas minute i sie wyłacza
ciach paluchem w power... pogra znowu minute i sie wyłacza i tak w kołko
radio fabryczne
co moze byc przyczyną i jak sie tego pozbyc ?
od niedawna jestem posiadaczem golfa 4 i mam problem z wyłaczającym sie radiem podczas jazdy
odpalam silnik zalaczam radio... pogra jakas minute i sie wyłacza
ciach paluchem w power... pogra znowu minute i sie wyłacza i tak w kołko
radio fabryczne
co moze byc przyczyną i jak sie tego pozbyc ?
Miałem ten sam problem z fabrycznym radiem, zadziwiające było to, że najpierw wyłaczało się dokładnie po 60 sekundach a po kilku dniach po 30 sekundach - zawsze identyczne czasy wyłączania. Po kilkunastu dniach zjawisko to ustępowało samoczynnie. Z serwisku Volkswagena pobrałem przetłumaczoną na polski instrukcję jego obsługi i na ten temat nie było w niej żadnej wzmianki. Również pracownicy serwisu rozkładali bezradnie ręce. Od tamtego czasu już mam 2 lata spokoju z tym radiem - działa bez zarzutu.
Nikt do dnia dzisiejszego nie wie co było przyczyną jego regularnego wyłaczania się.
Myślę, że i Ty do tego nie dojdziesz ale życzę "samonaprawy" radyjka tak jak w moim przypadku.
Nikt do dnia dzisiejszego nie wie co było przyczyną jego regularnego wyłaczania się.
Myślę, że i Ty do tego nie dojdziesz ale życzę "samonaprawy" radyjka tak jak w moim przypadku.
znajomy po kupnie takze MKIV miał ten sam problem i tak samo jak w przypadku Sztomel, radjko "samo" sie naprawilo i juz jest ok. Zastanawia mnie to dlaczego tak sie dzialo. Po kupnie mojej czwóreczki nic takiego nie miało miejsca.. od czego to w ogole zalezy hmm, nic tylko czekac az w koncu wpadnie ktos na to jak uporac sie z tym problemem
Byc może w zasilaniu do którego jest teraz podłączone radio ginie + lub masa. Jeśli jest możliwośc to wyjąc radio i podłączyc bezpośrednio do akumulatora (wtedy obowiązkowo na [+] zainstalowac bezpiecznik, 15A-20A).Jeśli radio nie wyłączy się, wtedy jest potwierdzenie ze wina stoi nie po stronie radia lecz po stronie niewłaściwego podłączenia przewodów zasilania
Ostatnio zmieniony pn mar 03, 2008 02:24 przez Karlos87, łącznie zmieniany 1 raz.
Lubię gdy murzyn bije w kokos
zastanawiające jest tylko to, że zawsze wyłaczał się dokładnie po upływie 60 sekund a potem regilarnie po 30 sekundach (jak zaprogramowany)Karlos87 pisze:Byc może w zasilaniu do którego jest teraz podłączone radio ginie + lub masa. Jeśli jest możliwośc to wyjąc radio i podłączyc bezpośrednio do akumulatora (wtedy obowiązkowo na [+] zainstalowac bezpiecznik, 15A-20A).Jeśli radio nie wyłączy się, wtedy jest potwierdzenie ze wina stoi nie po stronie radia lecz po stronie niewłaściwego podłączenia przewodów zasilania
jeśli chodzi o jego niewłasciwe podłączenie to też mnie to zastanawia bo montowane było fabrycznie i poprzedni właściciel przy nim nic nie grzebał.
warto to sprawdzic moze cos wykrycKarlos87 pisze:Byc może w zasilaniu do którego jest teraz podłączone radio ginie + lub masa. Jeśli jest możliwośc to wyjąc radio i podłączyc bezpośrednio do akumulatora (wtedy obowiązkowo na [+] zainstalowac bezpiecznik, 15A-20A).Jeśli radio nie wyłączy się, wtedy jest potwierdzenie ze wina stoi nie po stronie radia lecz po stronie niewłaściwego podłączenia przewodów zasilania