Krzywo kierownica po wymianie sworznia....
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- upel
- Mały gagatek
- Kontakt:
Krzywo kierownica po wymianie sworznia....
Witam mam krótkie pytanko tylko....
Otóż miałem luzy na lewym sworzniu i wymieniłem go ostatnio i jak teraz jadę to mam kierownice nie na wprost lecz w lewo gdzieś tak o 5 cm....
Samochód ani wcześniej ani teraz nie ściąga i nic się nie dzieje, po prostu jest tylko kierownica lekko skręcona.... dodam że blokada kierownicy załącza się właśnie 5 cm w lewo jak jest kierownica skręcona (nie na wprost), ale wcześniej tez tak było.... teraz w jeździe jest tak jak na postoju, gdy chce ją zablokować... czyli te 5 cm w lewo....
Nie wiem czy wystarczy przemienić kierownicę o te trochę w prawo czy coś robić ze zbieżnością... ??
Otóż miałem luzy na lewym sworzniu i wymieniłem go ostatnio i jak teraz jadę to mam kierownice nie na wprost lecz w lewo gdzieś tak o 5 cm....
Samochód ani wcześniej ani teraz nie ściąga i nic się nie dzieje, po prostu jest tylko kierownica lekko skręcona.... dodam że blokada kierownicy załącza się właśnie 5 cm w lewo jak jest kierownica skręcona (nie na wprost), ale wcześniej tez tak było.... teraz w jeździe jest tak jak na postoju, gdy chce ją zablokować... czyli te 5 cm w lewo....
Nie wiem czy wystarczy przemienić kierownicę o te trochę w prawo czy coś robić ze zbieżnością... ??
...::: Znalazłeś rozwiązanie problemu? Napisz, a na pewno komuś pomożesz :):::...
- upel
- Mały gagatek
- Kontakt:
też nie wiem właśnie dlaczego to się zmieniło.... wczoraj nie zauważyłem nic, jakoś na szybko wszystko, a dziś dopiero... a w Golfach blokadę kierownicy macie na wprost? czy lekko w którąś stronę?piotr2 pisze:niewiem dlaczego sie przestawilo skoro tylko sworzen zmieniales.moze koncowke drazka skretnego?
Bo ja mam teraz blokadę lekko w lewo tak jak mam kierownice w jeździe teraz... czyli niby koła na wprost, a kierownica lekko w lewo idzie
Jak mam taką kierownicę http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/964 ... 48984.html bez airbaga to wystarczy jakoś podważyć ten środek i zejdzie?? nie spadną sprężynki jakieś tam ??
Ostatnio zmieniony ndz mar 02, 2008 23:39 przez upel, łącznie zmieniany 1 raz.
...::: Znalazłeś rozwiązanie problemu? Napisz, a na pewno komuś pomożesz :):::...
w golfie 2 nie ma sprezynek, wystarczy podwazyc, pociagnac do siebie maskownice od klaksonu i odczepic od niej kabelek na wsowke. Jak zdejmiesz maskownice to masz nakretke, odkrecasz ciagniesz do siebie kierownice i lekko przestawiasz.
Wciskasz ja spowrotem i wszystko skrecasz.
W golfie 3 bez poduszki jest chyba tak samo
Wciskasz ja spowrotem i wszystko skrecasz.
W golfie 3 bez poduszki jest chyba tak samo
- upel
- Mały gagatek
- Kontakt:
Nie no ja nie mam poduszki w ogóle, ani kierowca ani pasażer....
To podważyć to i spoko zejdzie??
Nic nie było robione... tylko sworzeń i wszystko (był nawet mocno rozklekotany), zmienić kierownicę czy jechać na zbieżność?
To podważyć to i spoko zejdzie??
Nic nie było robione... tylko sworzeń i wszystko (był nawet mocno rozklekotany), zmienić kierownicę czy jechać na zbieżność?