Jak wymontowac silniczek lampy?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

indyczes
Użytkownik
Użytkownik

Jak wymontowac silniczek lampy?

Post autor: indyczes » śr lut 27, 2008 22:28

Witam kolegów.
Jak wymontować silniczek w lampie, wiem, że należy obrócić i co dalej.Po obróceniu trzyma się na takim zaczepie kulkowym, który jest wsuwany w listwę od dołu.
Ostatnio zmieniony śr lut 27, 2008 22:33 przez indyczes, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
aadasiek
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: aadasiek » czw lut 28, 2008 10:31

indyczes pisze:zaczepie kulkowym, który jest wsuwany w listwę od dołu.
zgadza się ale nie do końca jest wsuwany ale z boku włożysz palca i przeciągniesz
(nie pamiętam w którą stronę) i po sprawie

Awatar użytkownika
pszczyna
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: pszczyna » czw lut 28, 2008 11:36

Prosze:
Obrazek

indyczes
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: indyczes » czw lut 28, 2008 14:04

Dzięki koledzy.Jeszcze jedno małe pytanie: jak poznać wizualnie czy lampa nie jest do ruchu lewostronnego, chodzi mi o prawą lampkę.Niepokoi mnie, że obydwie lampy różnią się małym szczególikiem, a mianowicie prawa lampa ma nieci krótszą tą czapeczkę, która zakrywa wierzchołek żarówki H4.W oryginale na aucie obydwie czapeczki są jednakowej wielkości.Chcę wymienić lampy ponieważ w moich w kiepskim stanie są klosze-porysowane bardzo.Kupiłem lampy pojedynczo na Allegro i ta prawa trochę mnie niepokoi.Przy czym prawa jest z rocznika 99 natomiast lewa 01.Może stąd te niewielkie róznice w budowie.Obydwie sa regulowane elektrycznie.I jeszcze jedno pytanko:czy łatwo jest odkleić klosz nie uszkadzając go?W sumie to lampki na autku są idealne oprócz kloszy.Może by tak tylko pomieniac same klosze?Tylko boję się, że po takim zabiegu może być problem ze szczelnością.
Ostatnio zmieniony czw lut 28, 2008 14:04 przez indyczes, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
pszczyna
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: pszczyna » pt lut 29, 2008 10:04

Strzazłki dla ruchu lewostronnego są w lewą stronę patrząc na lampę

indyczes
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: indyczes » pt lut 29, 2008 22:30

To ja wiem, dzisiaj luknąłem na prawą lampę w aucie i są strzałki w lewo i w prawo.Na tej lampie którą kupiłem jest tak samo.W niosek z tego, że może być stosowana dla ruchu prawo i lewostronnego.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”