Witam, jestem od niedawna posiadaczem firmowo 'wynaturzonej' wersji Golfa IV czyli modelu Bora w wersji kombi.
Problem mój nie dotyczy może specjalnych modyfikacji, ale jest nad wyraz irytujący jak dla mnie. Mianowicie podczas jazdy (i tylko w czasie jazdy) jedynie na tunerze radiowym słychać co chwile irytujące trzaski i szumy. Warto podkreślić raz jeszcze że tylko na tunerze bowiem dla przykładu CD lub MP3 grają idealnie co z kolei wyklucza jak mniemam winę instalacji głośników.
Radio nie jest firmowe, zamontowane jest JVC KD-G632 choć można tu wykluczyć i wadę radioodtwarzacza gdyż podpiąłem inne radio Sony akurat i problem był identyczny.
Więc pytam teraz czy ktoś wie w czym dalej szukać mam tego przyczyny. W antenie dachowej i jej wzmacniaczu, czy dla przykładu separator do radia może być 'szturchnięty' (choć problemu z łapaniem fal na każdym zakresie nie ma), z instalacji elektrycznej może coś siać na kabel antenowy, doprawdy nie wiem. Więc byłbym wdzięczny zanim w desperacji podejmę się rozłożenia całej instalacji auta jeśli ktoś by wiedział ku czemu konkretnemu się kierować w takim wypadku.
Trzaski na tunerze radiowym
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
Ehh no właśnie kombinowania ze względów czasowych chciałem uniknąć i myślałem ze ktoś może nakierować na jakieś konkretne przyczyny.kombinujesz bardzo dobrze, ale co będzie przyczyną, to możesz wyeliminować tylko metodą prób i błędów
No nic, trzeba będzie się zabrać za sprawdzenie po całej długości od radia po antenę.
To może przy okazji się spytam czy ktoś wie jak zdemontować tylną podsufitkę w kombi ew. gdzie mogę znaleźć taką instrukcję.