Problem na rozgrzanym silniku

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

21mariusz03
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Problem na rozgrzanym silniku

Post autor: 21mariusz03 » pn lut 11, 2008 16:11

witam mam mk2 1.6 na pierburgu 2e2
Otoz wczoraj jak jechalem skonczyl mi sie gaz przelaczylem na benzyne i zauwazylem pewna dolegliwosc ... Silnik jak jest rozgrzany nie moze jezdzic na benzynie wrazenie jest takie jakby go caly czas zalewalo i nie ma mocy (jak jest zimny to chodzi bardzo dobrze pomijajac mala turbodziure) klapka od ssania ta na samej gorze jest otwarta calkowicie przy rozgrzanym silniku wiec jej prosze nie brac pod uwage :)
Co to moze byc ?

[ Dodano: 11 Lut 2008 15:12 ]
na gazie zawsze chodzi ok

VW power :)

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pn lut 11, 2008 16:38

Przeszukaj forum pod kątem pęknietej membrany zaworu zubożania mieszanki.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
Maćkooo
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)

Post autor: Maćkooo » pn lut 11, 2008 20:49

21mariusz03 pisze:Silnik jak jest rozgrzany nie moze jezdzic na benzynie wrazenie jest takie jakby go caly czas zalewalo i nie ma mocy
A nie zatkali jacyś ",mistrzowie " od gazu wlotu powietrza ??
Poza tym to trzeba by obejrzec zawór wzbogacenia mieszanki ten po lewej a konkretnie jak tam wyglada jego membranka. Poza tym to zalezy jak przerobiono autko pod gaz. Możliwe że głownie pod gaz go regulowano.

Pomagają Tobie , pomagaj innym - pisz jak rozwiązałeś swój problem.
Zawsze do przodu :D

http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related

21mariusz03
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: 21mariusz03 » pn lut 11, 2008 21:07

Maćkooo pisze:A nie zatkali jacyś ",mistrzowie " od gazu wlotu powietrza ??
to byla pierwsza moja mysl i po sprawdzeniu okazalo sie ze nie(oni tylko zepsuli obieg cieczy chlodzacej noo i wylaczyli calkowicie ssanie ale to juz naprawilem )
Maćkooo pisze:Poza tym to trzeba by obejrzec zawór wzbogacenia mieszanki
wszystkie membramki sa oki ale hmm one juz sa strasznie stare bo sa twarde zwlaszcza ta co bezposrenio gaznika dotyka i jest bardzo wyzezbiona :/
Maćkooo pisze:Możliwe że głownie pod gaz go regulowano
wszystko oprocz skladu mieszanki regulowalem ja (bo tego skladu mieszanki boje sie ruszac bo nie wiem jak to ugryzc :/ ) wiec jest oki
Ale wiem juz co sie stalo : jak wyciagalem gaznik aby sprawdzis podstawke okazalo sie ze wezyk od podcisnienia do filtru powietrza(w miejscu gdzie laczy sie z gaznikiem) ulegl uszkodzeniu i po wymianie wszystko wrocilo do tego stanu co byl przed tym czyli silnik na benzynie ma juz moc (jak jest cieply tez) ale tak jak przed tym tak jakby go troszke zalewalo

VW power :)

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”