Pokrywa zaworów w 1.8 RP
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Dystans6
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Pokrywa zaworów w 1.8 RP
Kupilem juz filce ,lakier bezbarwny paste autosol i automax no i chce wypolerowac pokrywe zaworow .Juz kiedys ja polerowalem recznie na samochodzie ale co jakis czas wchodzi rdza na nia wiec chcialem juz teraz zrobic to porzadnie odkrecic i wypolerowac i psiknąć klarem zeby zachowac efekt .Teraz moje pytanie czy jak bede odkrecal to jest jakas koljnosc odkrecania srub lub dokrecania pozniej czy nie ma to znaczenia i czy te uszczelki bede musial kupic czy zalozyc na stare niemieckie bo nie wiem ktore lepsze czy zamienniki czy stara niemiecka i czt na cos musze uwazac przy zdjeciu tej pokrywy ? ??
odkręcaj po kolei. tylko dokręcając musisz dokręcać po ukosie... żeby równo docisnąć. Kup nową uszczelkę tylko ją na sucho zakładaj, żadnego silikonu ani smaru jak mówi stara szkoła. I nie ma prawa ciec.
...wiesz jakie to uczucie kiedy umiera w tobie pasja?
[img]http://maeko.idealan.pl/podpis22.png[/img]
[img]http://maeko.idealan.pl/podpis22.png[/img]
ja mam problem bo mnie odlecial wlot w powietrza w 1,8 gti 110 km moze tkos cos poradzic??
Ostatnio zmieniony czw mar 19, 2009 23:43 przez ruby1988r, łącznie zmieniany 1 raz.
chłopaki... to jest odgrzewany kotlet więc patrzcie na daty
Jedynie problem kolegi ruby1988r jest aktualny ale jakby nie patrzeć kicukicu miał ciekawy pomysł
ruby1988r, mówisz o tym odpowietrzeniu? Tam gdzie później łączy się z gumowymi rurkami? Jak tak to połącz to jakoś. Obroty masz równe, nic się z dzieje dziwnego?
Jedynie problem kolegi ruby1988r jest aktualny ale jakby nie patrzeć kicukicu miał ciekawy pomysł
ruby1988r, mówisz o tym odpowietrzeniu? Tam gdzie później łączy się z gumowymi rurkami? Jak tak to połącz to jakoś. Obroty masz równe, nic się z dzieje dziwnego?
dekoracje weselne, florystyka -> prv