Witam mam mały problem, dzis podczas jazdy spadła mi linka z łapy od skrzyni biegów z powodu przerdzewiałej zawleczki, dorobiłem zawleczke ale sprzegło nie łapie, tzn łapie ale na samej górze dodam że wczesniej było wszystko wporzdku.
Jest to linka z samoregulacją i mam pytanie czy da się ustawić żeby działało jak wcześniej? czy pozostaje tylko wymiana linki.
Sprzegło, a raczej samoregulator..
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Zrobiłem jak piszesz i wszystko powruciło do normy.miś fazi pisze:samoregulacje linki musisz najpierw zcisnąć , są specjalne obejmy plastikowe a z braku takowej poradzisz sobie miękim miedzianym drutem , obudowa samoregulacji ma dwa małe uszka
[ Dodano: 02 Lut 2008 16:28 ]
samoregulacje najpierw zciskasz , zakładasz linke i następnie zwalniasz samoregulacje
wielkie dzieki za pomoc
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1607038#
po prostu linka z samoregulacją musi być zciśnięta przed założeniem , popatrz na linke przy skrzyni biegów , masz tam taką jakby harmonijke , ta harmonijka musi być zciśnięta , jak linka jest zdjęta to trudno to zrobić samemu , najlepiej jak ktoś zciska a drugi lekko pociąga linke , potem jak zciśniesz samoregulacje zakładasz taki plastik blokujący co trzyma harmonijke u góry i jest zaczepiony za takie uszka w obydowie samoregulacji , tak zciśniętą linke sie zakłada na pedał sprzęgła i zaczepia o łape sprzęgła a następnie zwalnia sie blokade samoregulacji , czyli po prostu zdejmuje obejme az linka sie sama rozprężytoomek77 pisze:Mam ten sam problem. Nie rozumiem do końca co należy zrobić aby zadziałało.