Ile ma wynosić przerwa na przerywaczu

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
slonik98
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Ile ma wynosić przerwa na przerywaczu

Post autor: slonik98 » sob lut 02, 2008 17:02

witam. Interesuje mnie ile ustawić przerwy na przerywaczu. Aha gdzie moge kupić ten cały mechanizm bo zauważyłem że moja przerwa zmniejsza się gdyż zużywa ten wypust czy jak to tam nazywać który jest popychany i robi się przerwa. pozdro

Awatar użytkownika
Mis
Forum Master
Forum Master

Post autor: Mis » sob lut 02, 2008 17:26

ten moteczek i kowadelko to styki przerywacza. Kupisz w kazdym sklepie motoryzzacyjnym., ja dalem za to 7 zl.

Do jakiego silnika ta przerwa ma byc? W avatarze masz RF a tam chyba byl juz hall :) Standardowo przerwa wynosi 0,45

Awatar użytkownika
miś fazi
_
_

Re: Ile ma wynosić przerwa na przerywaczu

Post autor: miś fazi » sob lut 02, 2008 17:33

slonik98 pisze:witam. Interesuje mnie ile ustawić przerwy na przerywaczu. Aha gdzie moge kupić ten cały mechanizm bo zauważyłem że moja przerwa zmniejsza się gdyż zużywa ten wypust czy jak to tam nazywać który jest popychany i robi się przerwa. pozdro
jak ślizg młoteczka bardzo Ci sie zuzywa to moze nie masz w końcu wałka aparatu włożonego kawałeczka filcu nasączonego odrobina oleju

Awatar użytkownika
slonik98
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: slonik98 » sob lut 02, 2008 18:13

Powiem tak aparat zapłonowy mam inny, taki bez halla. Ustawiłem przerwe. W sumie duzo dała. Nie wiaaomo ile na tym pociagne. Dzięki

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » sob lut 02, 2008 18:41

pytałem Cię juz parę razy o kondensator. Jest? Inaczej styki sie wypalają bardzo szybko.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
jhosef
_
_
Kontakt:

Post autor: jhosef » sob lut 02, 2008 18:58

Paweł Marek pisze:pytałem Cię juz parę razy o kondensator. Jest? Inaczej styki sie wypalają bardzo szybko.
Na zdjęciu w poście o aparacie widać ze ma kondensator. Pytanie czy jest oki. Z tego co pamiętam palenie się styków przerywacza w kolor niebieskawy świadczy o uszkodzeniu kondensatora.

Awatar użytkownika
slonik98
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: slonik98 » ndz lut 03, 2008 01:12

sprzedałem auto i jestem w siódmym niebie :):):) już z tym klekotem nie mogłem wytrzymać. :green_fuck:

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”