konkretnie zlokalizowałem co piszczy a jest to koło dolne od rorzadu
dziwny pisk w silniku
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
sebastian233
dziwny pisk w silniku
1.4 abd mk3
tydzien temu mechanik wymieniał mi pasek itd cos zle skrecił?i to na bank nie jest alternator dzwiek taki piszczacy ocierajacy sie dochodzi z tego koła co zrobic?
Ostatnio zmieniony sob lut 02, 2008 12:51 przez sebastian233, łącznie zmieniany 1 raz.
-
sebastian233
- Paweł Marek
- V.I.P.

najpewniej za mocno naciągnał pasek rozrządu pompą. Trzeba sprawdzić, ale jeśli to tylko taki niezbyt głośny świst to tak bywa na nowym pasku i ustąpi. Mógł tez za słabo napiąć paske od pompy wspomagania, alternatora i on piszczy
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
sebastian233
e juz wiem co jest zdjałem alternator i piszczy koło pasowe!!!Paweł Marek pisze:najpewniej za mocno naciągnał pasek rozrządu pompą. Trzeba sprawdzić, ale jeśli to tylko taki niezbyt głośny świst to tak bywa na nowym pasku i ustąpi. Mógł tez za słabo napiąć paske od pompy wspomagania, alternatora i on piszczy
na 100% i w dodatku bije:(
ile kosztuje nowe?a mozna jakos temu zaradzic?