Słychać obroty silnika w głosnikach

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

Awatar użytkownika
Dystans6
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Słychać obroty silnika w głosnikach

Post autor: Dystans6 » wt sty 22, 2008 19:00

odkad mam golfa i go kupilem mam taka akcje ze slysze obroty silnika w głośnikach jak jest zapalony nie jest to straszna udreka ale na dluzsza trase 500km troche daje sie we znaki taki szum non stop nie zawsze ale czasami jest tez taka akcja ze swiatła mrugają ale to zazwyczaj jak ostro pojezdze tak obroty do 6 tyś to zazwyczaj po takiej ostrej jezdzie to sie dzieje czy to moze być wina regulatora napiecia bo przymierzam sie do wymiany ??

Awatar użytkownika
Mis
Forum Master
Forum Master

Post autor: Mis » wt sty 22, 2008 19:04

wg mnie powinienes miec na kopulce aparatu zaplonowego taka oslone metalowa z takim czyms prostakatnym. Jest to bodaj jakis ekran, tlumiacy zakłócenia.

Awatar użytkownika
Dystans6
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Dystans6 » wt sty 22, 2008 19:10

moglbyś jasniej to wytlumaczyć albo zapodać jakąś fotke bo właśnie szukam przyczyny normalnie mk2 od nowosci chyba nie miało takich problemow? chyba ze u mnie wlasnie cos ktoś wczesniej grzebał i nie zrobił czegos jak trzeba .Ja sie skłaniałem cały czas do regulatora napiecia ale nie wiem moze żle myśle .Dodam ze wczesniej myślałem że to przedody WN ale wymieniłem na nowe BERU i dalej to samo poprtzednie byly jeszce dobre teraz mi nie potrzebnie lezakuja hhehe
Ostatnio zmieniony wt sty 22, 2008 19:11 przez Dystans6, łącznie zmieniany 1 raz.

Slavwek.ie
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Slavwek.ie » wt sty 22, 2008 19:24

Witam.
Winy w zaistniałej sytuacji nie powinieneś szukać w elektryce samochodu, tylko w instalacji car audio. Prawdopodobnie masz wadliwą (źle położoną) instalację i zakłucenia "sieją" ci po głośnikach.
Masz w aucie jakiś wzmacniacz? jeśli tak, to szukaj przyczyny w przewodach sygnałowych (albo w ich jakości, albo w ułożeniu), źle podpiętej masie radia/wzmacniacza itd.

P.S. poproś moderatorów o przeniesienie do forum Car Audio

Awatar użytkownika
Przemo440
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Przemo440 » wt sty 22, 2008 19:26

pwonienies poszukać w dziale audio tam jest pełno o tym, masz załozonony jakiś sprzęt czy tylko radio i głośniki?

Awatar użytkownika
misiek
_
_
Kontakt:

Post autor: misiek » wt sty 22, 2008 19:30

Dystans6 trzeba będzie założyć filtr przeciwzakłuceniowy
temat idzie do odp. działu

:-k ...

Awatar użytkownika
powalla
_
_

Post autor: powalla » wt sty 22, 2008 20:35

Opisz zestaw CA w aucie .

Awatar użytkownika
Dystans6
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Dystans6 » śr sty 23, 2008 13:21

W golfie siedzi stare radio kaseciak philipsa bez rdsu nawet poza tym 6 glosnikow wszystko oryginał jak fabryka dała 2 w podszybiu 2 w dzwiach i dwa w tylnich parapetach nic nie bylo zmieniane rado philips raczej nie jest oryginalne no ale to nie wiem czy to ma cos do rzeczy bo jak silnik jest wylaczony to zadnych szumow nie ma i radyjko gra elegancko a jak juz sie go zapalii to jest taki swist w glosnikach takze mysle ze to cos od silnika raczeja nie od car audio i myslalem o tym regulatorze napiecia . wzmacniacza nic nie ma takze nie wiem

Awatar użytkownika
Łuki
Forum Master
Forum Master

Post autor: Łuki » śr sty 23, 2008 13:57

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”