Problem z biegami

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Franz
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Problem z biegami

Post autor: Franz » pn sty 21, 2008 01:05

Witam wszystkich serdecznie, jest to mój pierwszy post na tym forum jak i pierwszy samochód :) wiec mam nadzieje ze jako miłośnik golfa (zakochałem sie od pierwszego wejrzenia) szybko sie czegoś nauczę i zaaklimatyzuje tutaj.Koniec dygresji i do tematu:

Mianowicie kopiłem właśnie golfa II 1,3 wersja USA i mam problem z gałką od biegów, z tego co mi wiadomo w golfie biegi chodza normalnie a żeby wrzucić wsteczny trzeba wcisnąć gałkę w dol,itd a tutaj "cos" jest uszkodzone, galka chodzi gora dol bez zadnych oporow i jest "luzna" sama opada na dol tak jak do wstecznego i raz wchodzi wsteczny a raz jedynka.. reszta wchodzi bez problemow ale np. na skrzyzowaniu troche to przeszkadza (właczyc wsteczny zamiast 1 ,moze nie byc kolorowo..) z tego co mi wiadomo to nie jest to wina skrzyni tylko jakiejś zapadki/sprężynki przy drążku..
i właśnie chciał bym sie dowiedzieć co może być uszkodzone?, ile może kosztować naprawa i czy wymaga to wizyty u mechanika,czy dam rade sam to naprawic (mimo ze to moj pierwszy samochód to siedziałem trochę w motocyklach wiec jako tako wiem jak trzymac śrubokręt ;] )

byl bym bardzo wdzieczny za wszelka pomoc..
kazde info sie przyda :okej: :okej:

Awatar użytkownika
wronio1
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: wronio1 » pn sty 21, 2008 10:06

może sprawdź kolego cięgna:D u mnie wybierak był uszkodzony i też czasem tak było:D:D

[url=http://forum.vwgolf.pl/viewforum.php?f=64][img]http://img61.imageshack.us/img61/2152/9447bd1f4a9bcf7cmedda7.jpg[/img][/url]

Awatar użytkownika
SToRM
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: SToRM » pn sty 21, 2008 11:21

Franz pisze:z tego co mi wiadomo to nie jest to wina skrzyni tylko jakiejś zapadki/sprężynki przy drążku..
Dokladnie - ciezko powiedziec, czy wytarla sie blokada uniemozliwiajaca wlozenie wstecznego, czy gdzies sie moze zapodziala sprezyna przy "jablku"
Trzeba sciagnac mieszek i zobaczyc.
Albo bedzie trzeba wymienic cala "kasete" albo wystarcyz zestaw naprawczy (dostepny na allegro)
Generalnie problemem przy tego typu pracach jest dostep do tego elementu - niestety tylko z dolu - trzeba sciagac wydech :crazy:

Awatar użytkownika
yanek
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: yanek » pn sty 21, 2008 12:34

koszt zestawu naprawczego to koszt okolo 30zł lub znajdź caly element na jakimś szrocie za 30-40zl....tyle że robotki jest co nie miara:) najlepiej z kanalem i to cały dzień:)

Franz
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Franz » pn sty 21, 2008 16:31

dziewki wszystkim za odpowiedz, punkty pomógł rozdane :)
jak tylko przestanie padać to zajrzę do niego :)

pozdrawiam
Franz

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”