Jakie sportowe zawieszenie ??

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

dellos
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Jakie sportowe zawieszenie ??

Post autor: dellos » śr sty 16, 2008 09:58

Planuje do mojego Golfa GTi (1.8) założyć sportowe amortyzatory oraz rozpórki, przednią, tylnią i dolną. Prosił bym Was jako specjalistów od Golfa, o pomoc w doborze producenta oraz rodzaju zawieszenia. Spokojnie mi wystarczy -40/40 lub zawieszenie, które można samemu ustawić. Nie zależy mi tutaj na komforcie jazdy a na jak najlepszym trzymaniu się drogi oraz ciasnym pokonywaniu zakrętów.

Nie chcę mieć jakiejś olbrzymiej gleby bo jest to mało praktyczne na ulicach miejskich i kłopotliwe w podróżowaniu po bezdrożach. Szkoda mi też podłogi auta podczas wjeżdzania pod krawężniki.

Czy montując sportowe zawieszenie powinienem zrezygnować z tego przedniego stabilizatora co jest w GTi montowany ?? Czekam na Waszą opinię dotyczącą tego co zamontować w MK1 oraz dajcie znać czy coś z tego zawieszenia da się kupić używanego w dobrym stanie ??

Domyślnie myślałem nad firmą KONI z serii czerwonej...

Awatar użytkownika
micab
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: micab » śr sty 16, 2008 16:19

czerwone koni to są zamienniki seryjnych amortyzatorów, dla Ciebie lepiej by się sprawdziły koni żółte czyli sport, to są amorki z regulacją twardości, bardzo dobrej jakości, bardzo wytrzymałe,
ogólnie wszystko zależy ile pieniędzy chcesz przeznaczyć na to, używany zawias sportowy do mk1 to nie jest łatwy do znalezienia temat, a jak już coś jest w przyzwoitym stanie to cena ok. 500zl za najgorsze firmy,

vw, bmw, ford, mercedes, peugeot, nissan, fiat,

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”