Przeróbka oświetlenia bagażnika

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
R3-OWIES
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Przeróbka oświetlenia bagażnika

Post autor: R3-OWIES » ndz sty 13, 2008 21:24

Witam wszystkich
Czytałem dużo postów odnośnie problemu z tymi mikro stycznikami w Golfach MK IV.
Rozebrałem tylną osłonę klapy bagażnika wyczyściłem ten zamek i nic prawdopodobnie siedzi ten mikro włącznik.Postanowiłem to przerobić w jakiś prosty sposób wpadłem na pomysł żeby ten kabel co idzie do zamka odłączyć i podłączyć go prostego przełącznika taki w sklepie elektronicznym kosztuje 3 zł . Moje pytanie jest takie czy mogę tak zrobić , czy nic nie zepsuje w elektryce ? czy to jest ten kabel co odpowiada za światło w bagażniku? . Oczywiście ten przełącznik będzie schowany w obudowie klapy bagażnika i jak będę chciał mieć światło w bagażniku to sobie naciskam i jest . czy to będzie mi działało ???
Proszę o pomoc i jakieś rady bo zamka całego nie chce wymieniać.
Pozdrawiam Konrad

Darek Madejczyk
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Darek Madejczyk » ndz sty 13, 2008 21:49

Nic nie popsujesz tylko wybierz właściwe przewody tzn. dwa z trzech co dochodzą do zamka w klapie-nie pamiętam które ale można to łatwo sprawdzić miernikiem. Możesz zamomntować dodatkowy wyłącznik na klapie albo zewrzyć na stałe te "dwa przewody" przy zamku a wyłaczik oświetlenia zamontować gdzie Ci się podoba i włączyć go w obwód koło lampki w bagżniku (łatwy dostęp do zasilania). Udanej przeróbki :bigok: Pozdrawiam.

"MADEJ"

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”