Nie chodzi na wszystkie cylindry
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Nie chodzi na wszystkie cylindry
Witam
Panowie mam problem z 1.6 AKL. Od 2 dni autko nie pali dobrze jak dłużej postoi. Przynajmniej 6 h. Zawsze jak odpalam gofera to robie to bez naciskania gazu. Zawsze odpalał za pierwszym strzałem. Wczoraj i dziś już tak nie było. Zapalił - zgasł. W końcu za 2 lub 3 razem udało sie ale musiałem dodać GAZU. Dziś jak wychodziłem z pracy zapalił ładnie jak ruszyłem to zgasł. Odpalił bez problemu ale jak zacząłem przyśpieszać zaczął szarpać. Tak jak by nie chodził na wszystkie gary. Przy przyśpieszaniu na 2 lub 3 czuć było jak wali silnikiem na boki i wszystko drży w środku. Po 30 minutach problem się sam naprawił. Panowie co może być przyczyną. Byłem u mechaniora ale nie miał czasu ale powiedział że mogą to być przewody lub cewka. Panowie co to może być. Wybieram się w długą trasę i nie chce mieć niespodzianki.
Pozdrawiam
Panowie mam problem z 1.6 AKL. Od 2 dni autko nie pali dobrze jak dłużej postoi. Przynajmniej 6 h. Zawsze jak odpalam gofera to robie to bez naciskania gazu. Zawsze odpalał za pierwszym strzałem. Wczoraj i dziś już tak nie było. Zapalił - zgasł. W końcu za 2 lub 3 razem udało sie ale musiałem dodać GAZU. Dziś jak wychodziłem z pracy zapalił ładnie jak ruszyłem to zgasł. Odpalił bez problemu ale jak zacząłem przyśpieszać zaczął szarpać. Tak jak by nie chodził na wszystkie gary. Przy przyśpieszaniu na 2 lub 3 czuć było jak wali silnikiem na boki i wszystko drży w środku. Po 30 minutach problem się sam naprawił. Panowie co może być przyczyną. Byłem u mechaniora ale nie miał czasu ale powiedział że mogą to być przewody lub cewka. Panowie co to może być. Wybieram się w długą trasę i nie chce mieć niespodzianki.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony sob sty 05, 2008 13:18 przez jakub1982, łącznie zmieniany 1 raz.
- grandi
- Lord GTI

- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Jak dla mnie przewody są już stare wilgoć wchodzi albo jest już zły styk na jednym gaże zdejmij wszystkie fajki zobacz czy nie są luźne wykręć wszystkie świece ja bym wymienił świece i przewody i powinno pomóc świece ngk
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
- grandi
- Lord GTI

Wymiń kable mają przebicie może odla go wieczorem i zobacz czy iskry nie przebija
- grandi
- Lord GTI

Pożycz kable od kogoś jak masz
Mialem ten sam problem. Wymienilem swiece + kable i na razie spokoj.
Zobaczymy na jak dlugo.
Najlepsze jest to ze zeby wymienic kable i swiece to trzeba kolektor ssacy zrzucac
Zobaczymy na jak dlugo.
Najlepsze jest to ze zeby wymienic kable i swiece to trzeba kolektor ssacy zrzucac
Ostatnio zmieniony sob sty 05, 2008 11:57 przez cinek2004, łącznie zmieniany 1 raz.
- Łyskacz
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
Zacznij od najtańszej opcji - wymień kable WN.Jeśli to nic nie da wymień cewkę\cewki. Jeśli to nic nie da to śmigaj do serwisu VW na komputer :[
Był Mk2 1,6 LPG 88r. Sprzedany śmiga dalej :)
Jest Renault Megane Coupe <---- sprzedałem tą pomyłkę
Mk2 1,6 D <---- sprzedany śmiga dalej
Jest octavia 1,9 Tdi ASV
Clio mk4 1,2 Limited (fajny bo nowy i na gwarancji) ;]
Jest Renault Megane Coupe <---- sprzedałem tą pomyłkę
Mk2 1,6 D <---- sprzedany śmiga dalej
Jest octavia 1,9 Tdi ASV
Clio mk4 1,2 Limited (fajny bo nowy i na gwarancji) ;]