Komputer sie resetuje podczas uruchamiania silnika
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Komputer sie resetuje podczas uruchamiania silnika
Witam, zauwazylem ze od kilku dni jak wsiadam do samochodu i go odpalam, to kasuje mi sie trip oraz na zegarze mam 0:00 tak samo jakbym odlaczyl aku, zaczelo sie tak dziac dopiero teraz jak jest temp na minusie, klemy sa mocno dokrecone, szykuje mi sie aku i bendiks do wymiany ale jak na razie wszysrtko odpala, czasem bendiks da o sobie znac, ale to chyba nie ma wplywu na ta przypadlosc...jak myslicie co to moze byc?
Mialem ten sam przypadek
hehe slaby akumulator. Sprawdz elektrolit czy jest ok jak nie dolej wody destylowanej. Ile akumulator ma lat??? I jakie masz ladowanie???
[ Dodano: 28 Gru 2007 12:50 ]
Zapomianlem dodac. Dzieje sie tak dlatego iz przy rozruchu rozrusznik pobiera duzo pradu i spda napiecie. Wowczas jak jest slaby akumulator to komp sie resetuje.
Pozdrawiam
[ Dodano: 28 Gru 2007 12:50 ]
Zapomianlem dodac. Dzieje sie tak dlatego iz przy rozruchu rozrusznik pobiera duzo pradu i spda napiecie. Wowczas jak jest slaby akumulator to komp sie resetuje.
Pozdrawiam
-
Gitner
- VW Baron

- Auto: Szukam... i NC700X
Sprawdz czy klemy sa dobrze przykrecone.
2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
Damian-jg, no to najgorsza opcja w takim razie.. hmm no aku juz ma troche..nie wiem ile bo jak kupilem go w marcu to juz byl i wyglada na dosc leciwy.. ale szlag mnie trafia jak mam isc kupic aku za pare stowek i wytrzyma mi rok w porywach poltora.. sprowadzaja takie szroty przystosowane do wysokich temp i przyjdzie troche mrozu to juz nie ma pradu..
napiecie na aku jest 14.3 V o ile pamietam, pare dni temu grzebalem przy nim, elektrolit jest ok, bo sprawdzalem, myslalem ze moze jest niedolodowany podczas jazdy, wiec po jezdzie, podlaczylem prostownik, wskaznik pokazal ze aku jest naladowany, nie ma problemow z kreceniem takze mam nadzieje, ze jeszcze przezimuje
napiecie na aku jest 14.3 V o ile pamietam, pare dni temu grzebalem przy nim, elektrolit jest ok, bo sprawdzalem, myslalem ze moze jest niedolodowany podczas jazdy, wiec po jezdzie, podlaczylem prostownik, wskaznik pokazal ze aku jest naladowany, nie ma problemow z kreceniem takze mam nadzieje, ze jeszcze przezimuje
- Paweł Marek
- V.I.P.