Jaka jest norma zużycia oleum w TDI (1Z) z prz. ok.200tyskm
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Razal
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Jaka jest norma zużycia oleum w TDI (1Z) z prz. ok.200tyskm
Jaka jest norma zużycia oleum w TDI (1Z), bo ja zauważyłem u siebie, że tak od wymiany do wymian (przebieg ok.8tys km ) ubywa połowa pola zakreskowanego czyli ok.0,5 l (ponoć sama część zakreskowana na bagnecie to jest 1litr). Jak z tym zużyciem wygląda u Was ??
Było: MK2 1,6 / MK3 GT TDI-VP / PASSAT B5 TDI-PD / Jest: PASSAT B6 TDI-CR / Lupo 1,0 / MK4 1,4 16V
Re: Jaka jest norma zużycia oleum w TDI (1Z) z prz. ok.200ty
JA WYMIENIAM CO 5 TYS.KM, MAM PRZEBIEG 280 TYSIĘCY I NIE BIERZE NIC OLEJURazal pisze:Jaka jest norma zużycia oleum w TDI (1Z), bo ja zauważyłem u siebie, że tak od wymiany do wymian (przebieg ok.8tys km ) ubywa połowa pola zakreskowanego czyli ok.0,5 l (ponoć sama część zakreskowana na bagnecie to jest 1litr). Jak z tym zużyciem wygląda u Was ??
W Mk2 norma według instrukcji to 1,5l/1000km.Jeśli Tobie bierze od wymiany do wymiany tylko 0,5l,to możesz spać spokojnie.Mój bierze ok 0,5l/1000km i się nie przejmuję.Jeszcze zależy na jakim oleju jeździsz?Jeśli na pólsyntetyku,a zmienisz na mineralny,to będzie brał jeszcze mniej,ale ja bym nie zmieniał.