Lampy Angel Eyes
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Lampy Angel Eyes
Witam
Jak mogę przerobić w/w światła by przy długich świateł obie żarówki sie świeciły.
Jedynie przytrzymanie manetki powoduje ze wszystkie żarówki sie świecą.
pozdrawiam
Jak mogę przerobić w/w światła by przy długich świateł obie żarówki sie świeciły.
Jedynie przytrzymanie manetki powoduje ze wszystkie żarówki sie świecą.
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony pn gru 10, 2007 23:32 przez aphex, łącznie zmieniany 1 raz.
Vw Golf III 1.8 GL ABS
zastanów sie czy jest sens je tak mostkować. Pobór prądu bedziesz miał wtedy ogromny i może sie okazac,ze na dłuższą mete przekaźniki albo instalacja tego nie wytrzymają. A nawet jesli wytrzymają, to większe zużycie paliwa o niecały litr na 100km masz gwarantowane
Jetta MK2 TeeDee-doprowadzona do stanu fabrycznego w wersji kanadyjskiej
Przecież w golfach MK3 w których są oryginalne śiwatła H1+H1 to fabryczne rozwiązanie wiec wątpie zeby przekaźniki padly. Poprostu wbij zwore jak radzą koledzy i bedize po sprawie.flinstone pisze:zastanów sie czy jest sens je tak mostkować. Pobór prądu bedziesz miał wtedy ogromny i może sie okazac,ze na dłuższą mete przekaźniki albo instalacja tego nie wytrzymają. A nawet jesli wytrzymają, to większe zużycie paliwa o niecały litr na 100km masz gwarantowane
A co do spalania to przeciez nie bedzie jeżdzil non stop na długich
nie przypadkowo fabrycznie da sie niemi tylko mignąć. Przeciez po starej instalacji pójdzie dwa razy większy prąd, na tych samych bezpiecznikach i przekaźnikach. Jesli nie jeździsz w długie trasy noca to powinno byc ok-inaczej naprawde bym sie nad tym zastanowił.
Natomiast zrobienie prostej zworki przy reflektorze zadziała w dwie strony-zawsze będa sie świeciły obydwa.
Natomiast zrobienie prostej zworki przy reflektorze zadziała w dwie strony-zawsze będa sie świeciły obydwa.
Jetta MK2 TeeDee-doprowadzona do stanu fabrycznego w wersji kanadyjskiej
Witam!
Niedawno sprawilem se lampy Angel Eyes krótkie na ksenonie i dlugie h1.
No i podczas przełączania na dlugie swiecily mi tylko te h1 bez ksenonu. Krótko mówiąc porażka
Zrobilem to tak:
Rozkrecilem obudowe przy kierownicy, dostalem sie do przewodów z przełącznika "krótkie-długie" i zmostkowalem te przewody. (tu odsyłam do schematu, zaznaczylem na czerwono). Wg schematu "niebiesko-czarny z zółtym"U mnie kolory się nie zgadzały ze schematem. Posłużyłem się woltomierzem i je znalazłem.
Jeżeli sie troche znasz na elektryce to dasz rade, powodzenia. U mnie dziala
P.S Jeżeli Ci pomogłem prosze o punkcik
Niedawno sprawilem se lampy Angel Eyes krótkie na ksenonie i dlugie h1.
No i podczas przełączania na dlugie swiecily mi tylko te h1 bez ksenonu. Krótko mówiąc porażka
Zrobilem to tak:
Rozkrecilem obudowe przy kierownicy, dostalem sie do przewodów z przełącznika "krótkie-długie" i zmostkowalem te przewody. (tu odsyłam do schematu, zaznaczylem na czerwono). Wg schematu "niebiesko-czarny z zółtym"U mnie kolory się nie zgadzały ze schematem. Posłużyłem się woltomierzem i je znalazłem.
Jeżeli sie troche znasz na elektryce to dasz rade, powodzenia. U mnie dziala
P.S Jeżeli Ci pomogłem prosze o punkcik
- Maro_GT
- Ma gadane
- Kontakt:
Instalacja jest taka sama w przypadku lamp na H4 i lamp H1+H1. Zworki się nie robi przy lampach tylko w "skrzynce" bezpieczników. Obie żarówki będą świeciły tylko po włączeniu długich.flinstone pisze:nie przypadkowo fabrycznie da sie niemi tylko mignąć. Przeciez po starej instalacji pójdzie dwa razy większy prąd, na tych samych bezpiecznikach i przekaźnikach. Jesli nie jeździsz w długie trasy noca to powinno byc ok-inaczej naprawde bym sie nad tym zastanowił.
- tomyart
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
przeczytaj ten temat i będziesz wszystko wiedział http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1023299#1023299