Witam!!!
Mam problem malutki mam golfa III 1.4 silnik rocznik 96 i na wolnych obtotach mi przygasa szczegolnie jak jade i z biegu go wylaczam i hamuje, obroty mu spadaja i wzrastaja oscyluja w granicach gdzies 600 900 i rowniez ma momenty ze normlanie chodzi
bede wdzieczny za porade co to moze byc robi sie to coraz bardziej uciazliwe....PORATUJCIE
Gasnie na luzie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
coooler1984
- Nowicjusz

- Kontakt:
Gasnie na luzie
Ostatnio zmieniony sob gru 08, 2007 02:24 przez coooler1984, łącznie zmieniany 1 raz.
- Jacenty85
- Forum Master

- Kontakt:
Jeśli obroty spadają po wysprzęgleniu gwałtownym to dość typowe dla tego silnika - nie wiem czy zauważyłeś- czym zimniej tym więcej spadają. Normalne obroty pracy na biegu jałowym wynoszą 650-750. Co do przygasania - jeśli jest ono takie, że w monecie spadku obrotów zapala się lampka oleju wówczas należy wyczyścić przepustnicę, wprowadzić nastawy podstawowe a szczególnie wyregulować kąt zapłonu na komputerze przy pomocy lampy stroboskopowej. Jeśli zaś jest to spadek obrotów a później podbicie do wartości 600-900 i stabilizacja to zjawisko jest typowe. Pamiętaj że obrotomierze bardzo przekłamują i czasem wartość na obrotku 300 może być wartością około 500 (osobiście to sprawdzałem)