Wymiana bety na rcd 200

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

Awatar użytkownika
X tomicher X
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Wymiana bety na rcd 200

Post autor: X tomicher X » śr gru 05, 2007 15:25

Żegnam się z tym radiem:

Obrazek

I kupuje RCD 200:
http://www.allegro.pl/item278249636_vw_ ... yczne.html

Pomijam fakt, że kupuje do niego adapter CAN żeby radio pracowało na 100% swoich możliwości. Moje pytanie jest następujące:
Jakie przejściówki i kostki potrzebuje do niego ? A jakie moge wykorzystać z radia, które posiadam obecnie ?
Koleś w aukcji napisał :
DO RADIA OPCJONALNIE MOGĘ SPRZEDAĆ KOSTKĘ PRZEJŚCIOWĄ Z ISO NA NOWE ISO ZA 35 ZŁ I PRZEJŚCIÓWKĘ ANTENOWĄ Z TYPU FAKRA NA NORMALNĄ ZA 25 ZŁ
Czy są mi te bebechy potrzebne ?

Pozdrawiam !
Ostatnio zmieniony śr gru 05, 2007 15:25 przez X tomicher X, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
kiss
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: kiss » śr gru 05, 2007 16:36

Jeśli użyjesz adaptera to nic więcej nie będziesz potrzebował po za przejściówką do anteny.
Adapter ma z jednej strony standardowe ISO które połączysz z kostką w aucie i z drugiej strony ISO2 które łączysz z radiem.

Awatar użytkownika
X tomicher X
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: X tomicher X » śr gru 05, 2007 16:50

kiss pisze:Jeśli użyjesz adaptera to nic więcej nie będziesz potrzebował po za przejściówką do anteny.
Czyli tej przejściowki z anteny nie mam tak ?

Chciałbym też poruszyć temat adapterów, czy zna ktoś ludzi handlującym tym w stosunkowo niskich cenach ? Narazie najtaniej jak znalazłem to 200+ przesyłka. Napisałem do typa na allegro który oferuje odpowiedniki tego z audi http://www.allegro.pl/item279655717_ada ... rface.html w cenie o niebo niższej. Nie orientuje się ktoś czy wejścia są takie same czy jednak inne ? Napisałem do niego wiadomość - czekam na odpowiedź.

Awatar użytkownika
kiss
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: kiss » śr gru 05, 2007 17:12

Cena za adapter rzeczywiście najlepsza z jaką się spotkałem, ale do tego radia nie będzie on pasować.
Jeśli chodzi o przejściówkę anteny to będziesz jej potrzebował.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”