[MK2] popielniczka reagujaca na ... dzwoniaca komorke ?
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
- smoked
- Mały gagatek
- Kontakt:
[MK2] popielniczka reagujaca na ... dzwoniaca komorke ?
Witam, zapewne znane sa Wam zabawki, ktore albo sie przyczepia do komorki, albo w inne miejsca, ktore mrygaja diodami gdy w poblizu dzwoni telefon komorkowy. Mnie w lapki trafila uszkodzona "rączka" na komorke z taka opcja. Postanowilem wykorzystac to ciekawe zjawisko, mimo ze zupelnie go nie rozumiem, jako ze nie jestem ani elektronikiem, ani fizykiem ani etc,etc Mialem po prostu pomysl... Wybebszylem wiec elektronike a z Golfa wyciagnalem popielniczke:
... i przystapilem do dziela
Oto dobrze przez wszystkich Golfiarzy znana ... popielniczka od MK2:
Zauwazyliscie male koleczka? Z ciezkim sercem wywiercilem dziurki i wsadzilem tam czerwone diodki. Oczywiscie jestem niepalacy, gdyby bylo inaczej to nie mialoby to sensu
Popielniczka przestaje byc zwykla popielniczka, gdy tylko zajrzymy do jej wnetrza - najpierw niesmialo...
... aby zaraz calkowicie zaspokoic swa ciekawosc
... patrzac od tylu platanina kabelkow:
Niezle sie napocilem aby to wszystko upchnac tak, aby w niczym nie przeszkadzalo przy otwieraniu i zamykaniu popielniczki. Wykorzystalem troche plastiku ktory wycialem brzeszczotem z tego trzymadelka na komorke - szczegolnie miejsce w ktorym znajduje sie elektronika i bateryjka - tak, tak zasilane jest z bateryjki, nie z akumulatora... Spytacie -czemu akurat popielniczka? Z 3 wzgledow: 1. nie pale, wiec jest mi zbedna, 2. jest w niej sporo miejsca, a w Golfie sa inne skrytki, wiec te mozna poswiecic , 3. znajduje sie tuz pod poleczka na ktorej zawsze woze komorke. I wszystko jasne!
ALE UWAGA UWAGA, ponizej link do filmu, ktory dosc skromnie prezentuje efekt. Uwierzcie mi, ze te rzeczywisty jest 100 razy lepszy!!
FILM NA JUTUBIE
(nie moglem cos zamiescic tutaj filmiku )
Wszelkie komentarze mile widziane
Pozdrawiam!
... i przystapilem do dziela
Oto dobrze przez wszystkich Golfiarzy znana ... popielniczka od MK2:
Zauwazyliscie male koleczka? Z ciezkim sercem wywiercilem dziurki i wsadzilem tam czerwone diodki. Oczywiscie jestem niepalacy, gdyby bylo inaczej to nie mialoby to sensu
Popielniczka przestaje byc zwykla popielniczka, gdy tylko zajrzymy do jej wnetrza - najpierw niesmialo...
... aby zaraz calkowicie zaspokoic swa ciekawosc
... patrzac od tylu platanina kabelkow:
Niezle sie napocilem aby to wszystko upchnac tak, aby w niczym nie przeszkadzalo przy otwieraniu i zamykaniu popielniczki. Wykorzystalem troche plastiku ktory wycialem brzeszczotem z tego trzymadelka na komorke - szczegolnie miejsce w ktorym znajduje sie elektronika i bateryjka - tak, tak zasilane jest z bateryjki, nie z akumulatora... Spytacie -czemu akurat popielniczka? Z 3 wzgledow: 1. nie pale, wiec jest mi zbedna, 2. jest w niej sporo miejsca, a w Golfie sa inne skrytki, wiec te mozna poswiecic , 3. znajduje sie tuz pod poleczka na ktorej zawsze woze komorke. I wszystko jasne!
ALE UWAGA UWAGA, ponizej link do filmu, ktory dosc skromnie prezentuje efekt. Uwierzcie mi, ze te rzeczywisty jest 100 razy lepszy!!
FILM NA JUTUBIE
(nie moglem cos zamiescic tutaj filmiku )
Wszelkie komentarze mile widziane
Pozdrawiam!
Ostatnio zmieniony pn gru 03, 2007 22:15 przez smoked, łącznie zmieniany 1 raz.
- kamilbrabus
- Ma gadane
- smoked
- Mały gagatek
- Kontakt:
Dzieki za oceny, nie spodziewalem sie ze Wam sie spodoba
TERAZ to czekam, az laskawie nam panujaca Poczta Polska dostarczy mi przesylke wyslana ze 2 tyg temu abym mogl zmienic sobie oswietlenie licznika. Zmienic? Pfff, naprawic, bo juz pol roku nic nie widze - padlo kiedys i jest czarno
Jeszcze raz DZIEKI
TERAZ to czekam, az laskawie nam panujaca Poczta Polska dostarczy mi przesylke wyslana ze 2 tyg temu abym mogl zmienic sobie oswietlenie licznika. Zmienic? Pfff, naprawic, bo juz pol roku nic nie widze - padlo kiedys i jest czarno
Jeszcze raz DZIEKI
- smoked
- Mały gagatek
- Kontakt:
Uwazam dokladnie tak samo, dlatego nie montuje zadnej tuby, wzmacniaczy, super glosnikow itd itd.Fredi88 pisze: bo wg mnie auto to nie dyskoteka
Diody natomiast swietnie sie sprawdzaja, gdy slucha sie muzyki troche glosniej niz normalnie i nie slychac telefonu. Albo mozesz sobie wylaczyc dzwiek w komorce i tez sie dowiesz, ze dzwoni
ja zawsze czuję jak mi telefon wibruje, gdy leży nad popielniczką, bo czuję na prawym kolanie drgania konsoli środkowej a tak poza tym - patent jest całkiem w porządku, ale moim zdaniem nie do końca potrzebny. jak telefon leży w tym miejscu, to zawsze widać, jak mu się wyświetlacz i klawiatura rozjaśnia... czyli na jedno wychodzi...
viewtopic.php?f=91&t=496640" onclick="window.open(this.href);return false;
VW LT VR6 RWD Salonka by m3tal SLOW progress
Wulkanizator - Psychopata