Wyciek w okolicach turbiny w 1.8T

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

mroziu22
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Wyciek w okolicach turbiny w 1.8T

Post autor: mroziu22 » ndz gru 02, 2007 20:22

Posiadam golfa 1.8T, 98rok. Naprawde fajan taczka i jestem na maxa zadowlony.
Silniczek chyba nie musze wspominac ale to AGU.
Mam problem i to chyba powazny
Dzisja wysiadajac z samochodu poczulem smrod spalenizny. Od razu zabralem sie za lokalizacje. Wyszlo na to ze kolo wydechu (kolektora wydechowego) zaczelo cos dymic (nie spaliny). Spogladajac pod samodhod zauwazylem ze cos kapie z oklic katalizatora. Wylaczylem silniczek i sprawdzilem dokladniej. Niestety lewarek daje male mozliwosci. Ogladajac okolice turby znalazlem maly wyciek. Rano sie okaze czy cieknie dalej i czy na psotaju takze. Nie jest dobrze bo nie wiem co z tym zrobic. Mieszkam w Anglii taczke mam z Polski. Fura ejst super ale tutaj mechanizka troszke duzo kosztuje. Fakt jak trzeba to trzeba. Golf potrzebny mi zeby dojechac do pracy okolo 30km w jedna strone i poszukuje teraz jak to naprawic i co to moze byc zanim sie udam jutro do mechanika. Prosze o mala rade. Czy to moze byc samo turbo czy raczej uszczelka w tych oklicach. Na co byscie postaliwili
Pozdrawiam
mroziu22
Ostatnio zmieniony ndz gru 02, 2007 20:26 przez mroziu22, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
souler
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: souler » ndz gru 02, 2007 20:44

kapalo z okolic katalizatora? pewny jestes? to by wskazywalo na wysrana turbine, ale musisz dokladnie wszystko obejrzec. oleju cos ci ubylo?

Był Dzik Power Diesel, jest Astra Turbo

mroziu22
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: mroziu22 » ndz gru 02, 2007 21:01

Tzn kapalo z okolic katalizatora bo wszedlem pod samochod i widzialem ze katalizator jest mokry bo na niego plynal olej. Nie do konca widzialem skad to plynie ale troszke tylko zauwazylem ze to z oklic turbo. Jesli to turbo to trzeba kupic nowe tzn uzywane ale dobre. Jutro mam nadziej ze go zabiore na warsztat i bede wiedziec cos wiecej. Ale z checia od was poslucham diagnoz. Co i jak
Przy okajzi chcialbym spytac czym moj golf AGU w standardzie ma K03 turbnie czy inna?
Co warto zalozyc o ole ta jest popsuta. Jak duzo pracy to kosztuje i jaka cena za wymiana(robocizna)?
Ile kosztuje szacunkow w Polsce turbo k03 a ile k04
sprawdzalem na allegro ceny k03 okolo 1000 a k04 okolo 2000
tutaj w Anglii uzywke k03 moge miec za 750pln a k04 za oklo 1600-1800pln
Za czym warto sie obejrzec?
Czy warto regenerowac?
I najwazniesjze o ile turbo jest padniete czy zrobie na tym koljene 3000km - ja osobiscie sadze ze nie ale jesli by sie udalo to super bo na siweta juz mam bilet na prom i jade do domu ale nie wiem gdzie to naprawiac

[ Dodano: 05 Gru 2007 00:04 ]
Hej wszystkim
Wiec rezeulatem jest
Nie mialem czasu jechac do mechanika
za wyminae turbo - tylko robicizna - jakis Polak mi powiedzial 150 funtow to ejst 750pln chyba przesadzil.
Wiec jestem uaprty sam go podnioslem na lewarku, podsawilem kola dla bezpieczenistwa, zabralem kumpla, zrobilem ogledziny i efekt taki:
TURBO cale:), nie ma wycieku oleju - pomulilme sie
byl to wyciek tzn nadal jest, plynu z ukladu wspomagania. Wyciek jest w okolicy zwrotnicy, nie wiem co dokanie bo tego juz nie dojrzalem, pozno w nocy 22 i jest slabe oswietleni, brak kanalu a poza tym to ANglii;)
Spozcilem z lewarka odpalime i juz bylo slychac jak brakuje plynu

Teraz najwazniesjze jaki plyn mam nalac - zapewne ten do VW:)
Co jest cos podjerzanego o zepsucie? Jakas standarwoa usterka czy nie ma?
Dzieki z gory za pomoc
pozdrawiam

Jest -> a4 b7 1.8T BFB :)

było
MKIV 1.8T AUM najlepszy z najlepszych 200+KM homemade :)
Leon 1.8T APP
Golf 1.9TDI ARL
Golf 1.8T AGU
Golf 1.4 cokolwiek

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”