Dodatkowe wtryskiwacze
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- Golf GTi
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Dodatkowe wtryskiwacze
Mam takie pytanko, czy Digi uciagnie 2 dodatkowe wtryski ? Chce odpowiedno zmodyfikowac koleltor dolotowy i dolozyc jeszcze 2 wtryskiwacze, robie to bo wiadxalem ,odczyt z sondy Lambda , za ubogo mam przy obr powizej 5200-5300, chce dac dodatkowy stycznik przy przepustnicy ,i u stawic go tak zeby przy 5000 wlaczl dodatkowe wtryski, dlatego mam pytanie czy koncowka mocy z Digi uciagnie to ?
- Golf GTi
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Wiem, i chcialem zrobic podobnie do tego co mi napisales. Tylko tak mam kolektor z audi 2,3 T z obcieta "d***a" chce dac 2 przepustnice ,tak zeby bylo z prawej i z lewej i na srodku sie by rury laczyly , co by rowne cisnienie z prawej i lewej strony bylo , i tuz przed przed przepustnicami lub w kolektorze tuz za zamontowc umiejetnie 2 dodatkowe wtryskowacze, niech ktos poradzi czy to dobry pomysl czy nie i czy digi uciagnie te 2 dodatkowe wtryski, beda sie zalaczac powyzej 5k rpm. Sam kolektor ma juz duze kanaly ,jak dam 2 przustnice to wszyskie kanaly beda rowno miernie dostawac powietrze, a to tez duzo daje , no i dodatkowa dawka beltu tez powinna pomóc.
Ostatnio zmieniony ndz lis 25, 2007 20:50 przez Golf GTi, łącznie zmieniany 1 raz.
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
ale przeginasz.... soft do poprawki.. inazej go zalejesz a i tak sie okaze ze cylindry maja inne dawki paliwa..
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
- Golf GTi
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
oj , to moglibyscie podpowiedziec koledze , troszku. Jest tez 2-ga strona medalu , teraz ma uboga mieszane wiec tylko do 5000 rpm ladnie ciagnie, pozniej kila . A ta druga strona to to ze codziennie jezdze do pracy, a w tej chwili pali mi o dziwo ponizejj 10L na 100, rowniez zona jezdzi tym autem, rozumiecie mi chodzi o taki "zastrzyk" powyzej tych 5000. Wtedy to moze nawet palic ze 30 jak mi to jest potrzebne bo przy normalnej jezdzie to i tak wiecej niz tych 70KM nie wykorzystuje. Bo do normalnej jazdy jest ok . Niestety nie mam 2 autka co by do roboty nim jezdzic. A jak sami wiecie paliwo dzis nie jest zbyt takie, a do pracy jakos musze jezdzic. 2 auto dopiero na wiosne bedzie , musicie to zrozumiec. Evo a z tym pomyslem na kolektor dobre by to bylo , ? przynajmiej cylindry by sie w miare rowno napelnialy.
[ Dodano: Pon Lis 26, 2007 18:39 ]
A moze mi ktos na szybko powiedziec ile maja wtryskiwacze z VR maja wyplywu w CC?
[ Dodano: Pon Lis 26, 2007 18:39 ]
A moze mi ktos na szybko powiedziec ile maja wtryskiwacze z VR maja wyplywu w CC?