problem z silnikiem w vento 1,8
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
problem z silnikiem w vento 1,8
mam vento 1,8 nie dawno kupiony i z tego co wiem bez zadnych przerobek.ladny i zadbany alewczoraj jak go odpalilem to odglos silnika jest prawie jak traktora, ma niskie obroty-jak by mi mial zaraz zgasnac i kopci z rury wydechowej.nie znam sie za bardzo na autach ale czy noze to byc cos ze swiecami?czy z komuterem-np daje za duo albo za malo paliwa?prosze o jakies podpowiedzi.
to znaczy ze zawory stukają? coś stuka ? czy poprostu jakby niełapał na wszystkie świece? jezeli to ostatnie to moze to być świeca, przewody wykręć świece i sprawdź czy wszystkie są okopcone.arek2 pisze:odglos silnika jest prawie jak traktora
Stary VR viewtopic.php?t=149702
Nie sądzę aby silnik się zepsuł z dnia na dzień.mmaniek8 pisze:to znaczy ze zawory stukają? coś stuka ? czy poprostu jakby niełapał na wszystkie świece? jezeli to ostatnie to moze to być świeca, przewody wykręć świece i sprawdź czy wszystkie są okopcone.
Ja miałem kiedyś podobny problem sprawdź sobie przewód podciśnieniowy biegnący z głowicy do serwomechanizmu od hamulców, wydaje mi się że tam może być przyczyna ( może spadł, albo się urwał)
Możliwe że to świece ale,przed świecami zobacz sobie jeszcze ten wężyk jego widać odrazu po otworzeniu maski.arek2 pisze:z tego co nasluchiwlem to raczej nic nie stuka tylko takie wlasnie wrazenie robi jak by nie palil na wszystkie swiece,ma problem z obrotami i tak jak by sie dlawil
.zobacze te swice -mam nadzieje ze to wlasnie to.
-
- Nowicjusz
- Kontakt: