Jaki rodzaj wtrysku w AFT ?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Jaki rodzaj wtrysku w AFT ?
Wstepnie ugadalem sie telefonicznie z gaziarzem na montaz instalacji LPG. Przez telefon zapytal mnie jaki mam wtrysk benzyny - sekwencyjny grupowy czy ciagly ?
Niestety tego sam nie wiem - wiem ze moj silnik (AFT 1.6, 74kW/101KM) jest na wielopunkcie i ma zaplon Simos 4S2. Niemiecka instrukcja do auta mi nic nie mowi bo ja po niemiecku ni szprechen ni w dechen...
Czy ktos wie konkretniej jaki rodzaj wtrysku benzyny ma silnik AFT ?
Zamieszczam fote motoru
Niestety tego sam nie wiem - wiem ze moj silnik (AFT 1.6, 74kW/101KM) jest na wielopunkcie i ma zaplon Simos 4S2. Niemiecka instrukcja do auta mi nic nie mowi bo ja po niemiecku ni szprechen ni w dechen...
Czy ktos wie konkretniej jaki rodzaj wtrysku benzyny ma silnik AFT ?
Zamieszczam fote motoru
bugalon, dzieki, wczesniej spogladalem pod kolektor spalin i widzialem listwe z wtryskiwaczami ale co do wtrysku to poraz pierwszy sie z takim pytaniem spotkalem wiec lepiej sie zapytac kogos bardziej kumatego ode mnie
Punkcik dla Ciebie.
rex_hunt, orientowalem sie na forum i wszyscy polecaja BRC. Najlepszy gaziarz w Szczecinie powiedzial mi, ze do takiego silnika to musi byc sekwencja bo przy mikserze jak gaz strzeli to uszkodzi przeplywomierz (wiekszosc innych gaziarzy, u ktorych bylem przytakiwali na to twierdzenie).
Robie gaz u znajomego, zamontuje mi BRC Sequent 24. Mowil mi, ze duzo Niemcow przyjezdza do Polski gazowac swoje samochody i powiadaja, ze w Dojczach jest rygorystyczna kontrola instalacji przez TUV (niemiecki Urzad Dozoru Technicznego).
W chwili obecnej na niemiecki rynek TUV dopuszcza instalacji BRC oraz Prins (ten drugi jest raczej niespotykany na polskim rynku).
Punkcik dla Ciebie.
rex_hunt, orientowalem sie na forum i wszyscy polecaja BRC. Najlepszy gaziarz w Szczecinie powiedzial mi, ze do takiego silnika to musi byc sekwencja bo przy mikserze jak gaz strzeli to uszkodzi przeplywomierz (wiekszosc innych gaziarzy, u ktorych bylem przytakiwali na to twierdzenie).
Robie gaz u znajomego, zamontuje mi BRC Sequent 24. Mowil mi, ze duzo Niemcow przyjezdza do Polski gazowac swoje samochody i powiadaja, ze w Dojczach jest rygorystyczna kontrola instalacji przez TUV (niemiecki Urzad Dozoru Technicznego).
W chwili obecnej na niemiecki rynek TUV dopuszcza instalacji BRC oraz Prins (ten drugi jest raczej niespotykany na polskim rynku).
ja mam instalacje gazowa 2 lata w moim AFT nie zadna sekwencje i smiga jak laleczka robie nieraz po 2000 km koszt byl 1900pln spalanie na trasie do 8 spada w miescie nie wiecej jak 10 i nie widze roznicy na benzynie czy na gazie gazownicy zrobili kawal dobrej roboty
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM