Koszt wymiany diody w alternatorze

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
tursky
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Koszt wymiany diody w alternatorze

Post autor: tursky » śr lis 21, 2007 11:31

Panowie ile mnie bedzie kosztowala wymiana diod w alternatorze. Wymienilem szczotki ale to nie pomoglo. Czy cena jednej i drugiej diody jest taka sama? Dzieki za pomoc. Golf 90' 1,6 benzynka

Awatar użytkownika
miś fazi
_
_

Post autor: miś fazi » śr lis 21, 2007 13:15

masz tam sześć diod prostowniczych , po trzy na aluminiowym radiatorku , oraz trzy do wzbudzenia , zamiennik to 1N4007 , cena 30 groszy sztuka , prostownicze padaja bardzo rzadko , prawie nigdy , ale jak padnie to można wymienić tylko jest problem z wyjęciem a potem włożeniem w radiator , bo wchodzą na wcisk , te do wzbudzenia wylutujesz bez problemu tylko dostęp jest kiepski , musisz rozmontowac cały mostek

Awatar użytkownika
tursky
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: tursky » śr lis 21, 2007 16:13

a jak myslisz? to beda diody? szczotki zostaly wymienione, aku nowy 44 Ah. Obojetnie co wlacze, swiatla, dmuchawe, czy nawet samo radio albo dmuchawa bez swiatel i aku juz mi rozladowuje, po kilometrze samochodu juz nie odpale, nawet po kompletnym naladowaniu. Jak juz odpale to jade chyba na samym alternatorze, nawet wskazniki od temperatury i paliwa nie chca skoczyc do normalnej pozycji. bylo dobrze, teraz nagle to padlo.

Szukasz idealnej kobiety??...wez piwo i idz do garażu ;)

Awatar użytkownika
miś fazi
_
_

Post autor: miś fazi » śr lis 21, 2007 16:27

mogą ale nie muszą , nie wiem czy wymieniałeś same szczotki czy razem w komplecie z reglerem

[ Dodano: 21 Lis 2007 15:29 ]
jak wymieniłes komplet na dobry , to pozostaje Ci rozebrać altek na czynniki pierwsze i posprawdzać czy nie ma zwarcia albo przebicia do masy twornik lub stojan

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”