Witam kolegow!!
Mam nastepujacy problem w VW Bora silnik ALH:
Rano zauwazylem ze mam pod autem plame oleju. Pojechalem do mechaniora po odkreceniu oslony okazalo sie ze olej leci z okolic rozrzadu sciagnal oslone pos rozrzadem i stwoerdzil ze ktorys simering leje jednak djagnoza byla bledna .Podobno jest tam jeszcze jakas metalowa uszczelka ktora zeby wymienic trzeba zdjac miske olejowa. Jestem w tym temacie laikiem wiec prosze o jakas podpowiec skad moze byc ten wyciek i jak go zlikwidowac.
Pozdrawiam Rafal
Kapie olej z okolic rozrzadu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
mowa o oslonie paska rozrzadu czy plastikowej podlodze pod silnikiem??rrafalek pisze:Pojechalem do mechaniora po odkreceniu oslony
??? jesli piszesz ze leci z rozrzadu to co ma miska olejowa do tego??rrafalek pisze:Podobno jest tam jeszcze jakas metalowa uszczelka ktora zeby wymienic trzeba zdjac miske olejowa
[ Dodano: 20 Lis 2007 21:47 ]
powiedz dokladnie z kad leci to bedzie wiadomo...jesli po zdjeciu bocznej oslony paska rozrzadu widac ze jest gdzies tam mokro to raczej simering a jesli wejdziesz pod silnik i widac ewidentnie ze z pod miski to uszczelka pod miskarrafalek pisze:Jestem w tym temacie laikiem wiec prosze o jakas podpowiec skad moze byc ten wyciek i jak go zlikwidowac.
Pozdrawiam Bizak
Koledzy chodzi mi dokladnie o flansz przedni pokrywy zaworow z tamtad mam wyciek oleju .Moze jakies wskazowki jak to wymieni i gdzie kupic.
Z gory dziekuje
Rafal
[ Dodano: 23 Lis 2007 22:30 ]
Prosze o pilna podpowiedz Dziekuje
Z gory dziekuje
Rafal
[ Dodano: 23 Lis 2007 22:30 ]
Prosze o pilna podpowiedz Dziekuje
Ostatnio zmieniony pt lis 23, 2007 14:14 przez rrafalek, łącznie zmieniany 1 raz.