Hamulce zgrzytają, piszczą i chroboczą.

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

suselu7
Mały gagatek
Mały gagatek

Hamulce zgrzytają, piszczą i chroboczą.

Post autor: suselu7 » pn lis 19, 2007 22:05

Witam. Problemy jak w temacie ale co ciekawe dzieje się to tylko przy zimnym silniku??? Nie wiem co ma silnik do hamulców ale jak chwilę pojeżdzę, silnik złapie 70 stopni objawy ustępują...
Nie wiem dokładnie czy odgłosy dochodzą z przodu czy z tyłu (słoń mi na ucho nadepnął chyba). W każdym razie z przodu mam tarcze a z tyłu bębny/szczęki. Jak podczas jazdy zaciągnę ręczny to jest cisza... Klocki wymieniałem w wakacje - 10 tyś km temu... Co to może być?

Awatar użytkownika
grandi
Lord GTI
Lord GTI
Auto: Octavia
Silnik: AQY

Post autor: grandi » pn lis 19, 2007 22:22

Sadze że to bebny z tyłu ja też tak mam , lecz nie przejmuj sie ym sądze ze chodz i tu że bębny nie równo się scerają , znaczy że trzebabyło by je wrownać na tokarce , jak pisalem u mnie tez tak jest do pewnego momętu jak się bebny troche rozgzeją problem ustępuje , ewenulnie szczeki ci sie skonczyly i metal trze o metal.

...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...

Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;

suselu7
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: suselu7 » pn lis 19, 2007 22:29

Bardzo ładna dwójeczka:) ile jest warta?

Co do hamulców - w jednym zakładzie zasugerowali że to płyn hamulcowy do wymiany...

kapalek
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: kapalek » pn lis 19, 2007 22:50

no mi tez piszcza hamulce jak jade szczególnie na zakretach i mam stary płyn. jak mocno ncisne na hamulec to na chile przestaje ale potem znowu piszczy. tarcze sie przy tym nie grzeja wiec to raczej lekkie ocieranie.
Ostatnio zmieniony pn lis 19, 2007 22:51 przez kapalek, łącznie zmieniany 1 raz.

nowe świerze fotki wnętrza - radio,vento tunel,zegary, nakładki alu od audi tt, polerka wydechu
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1986712#1986712

Awatar użytkownika
Kisiel
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)

Post autor: Kisiel » wt lis 20, 2007 01:46

suselu7 pisze:Nie wiem co ma silnik do hamulców ale jak chwilę pojeżdzę, silnik złapie 70 stopni objawy ustępują...
jak pojezdzisz to i pohamujesz czyli sie hamulce rozgrzeja i juz moga nie piszczec, zgrzytac, ...
suselu7, a hamulce wydaja dzwieki przy naciskaniu na nie czy moze przy zwalnianiu, zrob test: stan na lekim wzniesieniu i delikatnie nacisnij na pedal hamulca tak zeby samochod troszeczke hamowal i troszeczke zjezdzal i wtedy *#cenzura#* albo ktos z boku niech *#cenzura#*, moga byc zapieczone tloczki z przodu/cylinderki z tylu, zajrzyj tez do tylu, mozliwe ze masz na wykonczeniu okladziny na szczekach, mozeliwe ze spadla/pekla ktoras sprezynka i nie wracaja dobrze szczeki i dlatego takie dziwne dzwieki wydaja... napisz co zaobserwowales

[ Dodano: 20 Lis 2007 00:52 ]
w miejscach gwiazdek ma byc: N A S Ł U C H U J i dalej odpowiednio N A S Ł U C H U J E ale automatyczna cenzura mi zmienila :grin: bez kitu :)
Ostatnio zmieniony wt lis 20, 2007 01:51 przez Kisiel, łącznie zmieniany 1 raz.

[size=200][b][color=black][url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=97453]Moja Czarna Perła[/url][/color][/b][/size] <--- SPRZEDANA
Obecnie Audi A3 8L 1.9 TDI 110PS
[img]http://images31.fotosik.pl/48/6a443d0601dd6d22.jpg[/img]

Awatar użytkownika
grandi
Lord GTI
Lord GTI
Auto: Octavia
Silnik: AQY

Post autor: grandi » wt lis 20, 2007 18:21

Dałem za nia 2200 w tamtą zime od kumpla ojca przy przebiegu 150 tys teraz mam 195 i licznik bije dalej :helm: dla mnie bezcenna :kwiatek:

...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...

Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”