zamarzniety zamek
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
zamarzniety zamek
witam stał moj golf okolo 3 godziny na mrozie i wsadzilem kluczyk przekrecilem normalnie rygielki sie podniosly ciagne za klamke a tu nic nie otwieraja sie drzwi zamek trzyma (uszczelka napewno nie) od srodka tez sie nie chcialy otworzyc dopiero jak sie zagrzal samochod to sie otworzylo albo jak docisnolem drzwi i pociagnolem za klamke to sie otwiera. co z tym mam zrobic prosze o pomc
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Mam dokladnie taka sama sytuacje.Czy jest mozliwosc przesmarowania zamka bez jego wyciagania?Np. zdjac tylko klamke i spryskac go WD40 czy to cos da czy nie ma sensu?Pytam gdyz mam wygluszone drzwi i zeby dostac sie do zamka musialbym zrywac mate wygluszajaca co wiaze sie niestety z jej zniszczeniem...
Było MK3 - obecnie w trakcie poszukiwań następcy...
jest.... jak ałtko masz w garażu i jest dodatnia temperatura to możesz puścić oleju pełzającego .. takiego jak smaruja podwozia....
jest jescze inna możliwość:
ja miałem tak w mk2 podeszedł mi snieg pod rączke i zamarzła tam woda ciągłem za klamke ona odawała ale zamek niechciał całkem odskoczyć obcziłem to i git
jest jescze inna możliwość:
ja miałem tak w mk2 podeszedł mi snieg pod rączke i zamarzła tam woda ciągłem za klamke ona odawała ale zamek niechciał całkem odskoczyć obcziłem to i git
nie ważne przy czym stoisz , ważne jak tym jeździsz