VAG sie niechce polaczyc!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- cartonik
- Mały gagatek
- Kontakt:
VAG sie niechce polaczyc!
Niewiem dlaczego ale VAG mi sie niechce polaczyc! Jest wszystko ok tylko wyskakuje mi przy tescie "ADAPTER STATUS: 3 – NICHT GEFUNDEN ODER NICHT BEREIT" Rozkładam Rece siedze w Samochodzie juz od paru dobrych godzin!! :/ dodam jeszcze ze jak sprawdzam kabel tym Przyciskiem Obok TEST wychodzi Pozytywnie a jak juz nacisne test to ten komunikat za Chiny sie nie Łączy! :/ POMOCY
Re: VAG sie niechce polaczyc!
laczysz sie brzez OBD czy port com?cartonik pisze:Niewiem dlaczego ale VAG mi sie niechce polaczyc! Jest wszystko ok tylko wyskakuje mi przy tescie "ADAPTER STATUS: 3 – NICHT GEFUNDEN ODER NICHT BEREIT" Rozkładam Rece siedze w Samochodzie juz od paru dobrych godzin!! :/ dodam jeszcze ze jak sprawdzam kabel tym Przyciskiem Obok TEST wychodzi Pozytywnie a jak juz nacisne test to ten komunikat za Chiny sie nie Łączy! :/ POMOCY
w oknie startowym jezeli wcisniesz okienko OBD to nie polaczysz sie golfy II i III nie lacza sie przez obd trzeba wejsc w opcje i polaczysc sie przez USB (zaznaczyc te opcje) i dopiero wchodzic np w engine jezeli to III jezeli II to tylko kody blyskowe, byc moze trzeba wgrac sterowniki do usbcartonik pisze:Łacze sie przez OBD (USB) Kabel raczej sprawny bo lezal w szafie i byl nie dotykany a dzialal no ja juz nie mam sily!!! :/
Ostatnio zmieniony pt lis 09, 2007 19:31 przez Itor, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: VAG sie niechce polaczyc!
jaki samocho chcesz podlaczyc golfa II?cartonik pisze:Niewiem dlaczego ale VAG mi sie niechce polaczyc! Jest wszystko ok tylko wyskakuje mi przy tescie "ADAPTER STATUS: 3 – NICHT GEFUNDEN ODER NICHT BEREIT" Rozkładam Rece siedze w Samochodzie juz od paru dobrych godzin!! :/ dodam jeszcze ze jak sprawdzam kabel tym Przyciskiem Obok TEST wychodzi Pozytywnie a jak juz nacisne test to ten komunikat za Chiny sie nie Łączy! :/ POMOCY
ja die dołacze do tematu mam golfa mk3 z silnikiem 2e gti 94 i vag mi widzi tylko poduszki a silnika i abesu nie widzi aha poduszki działa ze staryszym programem a z nowym wogle jak usawiam na usb to wogle nic nie wykrywa a starsze maja porty kom a mam vaga na usb
Było mk1Cl.Mk2CL.MK2GLMK2GTIF&IMK3GT JEST MK3GTI Edytion Zawsze było i Bedzie VW
jeżeli sie łączyłeś z tym autem to nie ma możliwości byś nie mógł tego zrobić ponownie...cartonik pisze:hmmmm Wersje mam taka Vag-Com 303.2 deutsch i gdzie tutaj jest cos takiego masz moze Polska Wersje?
dociągnij sobie vaga 311,2 EN, jest tutaj, jeśli chcesz pełnego to pisz.
zainstaluj ponownie kabel ,uprzednio go "usuwając", powinno pomóc.
Sprawdź w menadżerze na jakim masz go COM-ie,pamiętaj by ustawić w vagu odpowiedni port.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Czasami zdarza się, że po włożeniu wtyku interfejsu do gniazda USB system nie rozpoznaje
urządzenia wówczas należy:
• wyjąć wtyk interfejsu i włożyć go ponownie w port USB
• jeżeli w komputerze pracuje mysz USB należy ją odinstalować (dodaj/usuń
programy), następnie zainstalować drivery interfejsu, a dopiero później drivery
myszy - i tak faktycznie czasami się dzieje w zależności od rodzaju interfejsu, dołączonego do niego oprogramowania itp.
• Jeżeli w komputerze są zainstalowane i wstawione karty PCMCIA to przed
włożeniem wtyku interfejsu należy te karty wyjąć (mowa jest o kartach
PCMCIA w laptopach), wp.bluetooth lub wifi
Moje aktualne wersje VCDS V2: ADAKO 23.3.1 (PL) i 23.3.1 (EN).