Jakie szkła zamontowac w lusterkach ?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- guti
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
Jakie szkła zamontowac w lusterkach ?
nosze sie z zamiarem wymiany szkieł lusterek bo juz nie sa w najlepszej kondycji to raz, a dwa ze mi padły maty grzewcze ktore zakładalem ponad rok temu to dwie pieczenie na jednym ogniu beda.
mam teraz watpliwosci jakie szkła zamowic ? czy te z niwelacja martwego pola (asferyczne z taka kreska ? ) ale tu sie pojawia problem na co je zamontowac ,bo mialem takie poprzednio tylko z lewej strony ( jest sens z prawej zakladac ?) no i poniewaz one sa lekko wygiete to moje pomysłowe mocowanie na tasme dwustronna nie zdawała egzaminu, gdyz sie odrywało w miejscu załamania szkła
czy moze sferyczne bez tej niwelacji martwego pola ( jakie macie zdanie ) ? bo podejrzewam ze byc moze sie beda lepiej trzymac ramki jak nie sa taki wygięte ?
dzieki za porady.
mam teraz watpliwosci jakie szkła zamowic ? czy te z niwelacja martwego pola (asferyczne z taka kreska ? ) ale tu sie pojawia problem na co je zamontowac ,bo mialem takie poprzednio tylko z lewej strony ( jest sens z prawej zakladac ?) no i poniewaz one sa lekko wygiete to moje pomysłowe mocowanie na tasme dwustronna nie zdawała egzaminu, gdyz sie odrywało w miejscu załamania szkła
czy moze sferyczne bez tej niwelacji martwego pola ( jakie macie zdanie ) ? bo podejrzewam ze byc moze sie beda lepiej trzymac ramki jak nie sa taki wygięte ?
dzieki za porady.
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!

- Paweł Marek
- V.I.P.

Ja do trójki zakładałem lewe asferyczne, jak było rozbite orginalne. Tyle że podróba z allegro jest kiepska, marne szkło jakieś i do kitu widać. Z klejeniem nie było problemu żadnego, użuj grubszej taśmy wzdłuż załamania
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- guti
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
Paweł Marek, znalazlem producenta i przy okazji znalazlem go na allegro, za komplet lewe asferyczne +prawe sferyczne,+ maty podgrzewacza gosc woła 83,50 z przesyłka, dobra cena za to wszystko ?a co np myslisz o klejeniu na silikon czarny badz klej do szyb ? ale to juz bedzie na amen , a jakby trzeba było wymienic mate albo wkład bo ktos potłucze to bedzie problem
na tasme mialem poprzednio przyklejona i odłaziło wlasnie na tym zagieciu szkła
no ale byc moze za cienka tasme dałem.

- Paweł Marek
- V.I.P.

Z silkonem nie mam doświadczenia, nie wiem jak chwyci.
Cena ok, pod warunkiem że to dobry wyrób, ja sie przejechałem. Żonka wściekła, to w jej aucie zmieniłem szkło, i teraz żąda przełożenia lusterka z mojego Vento.
Obraz w tym lusterku jest ciemny i zamazany, porażka.
Cena ok, pod warunkiem że to dobry wyrób, ja sie przejechałem. Żonka wściekła, to w jej aucie zmieniłem szkło, i teraz żąda przełożenia lusterka z mojego Vento.
Obraz w tym lusterku jest ciemny i zamazany, porażka.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- kaczor4011
- Forumowy spamer :)

- guti
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
no dobra , to teraz doradzcie mi jakie lustro załozyc a prawej strony ? asferyczne , sferyczne? czy płaskie ? to jest ten facet, w sumie g.. widac na zdjeciach bo koles niebo sfotografował
http://www.allegro.pl/item264864333_vw_ ... fer_l.html

Płaskiego nie zakładaj. Jeśli masz obawy co do klejenia to zakładaj sferyczne i już.guti pisze:asferyczne , sferyczne? czy płaskie ?
Ostatnio zmieniony czw lis 08, 2007 19:48 przez bodzio_j, łącznie zmieniany 1 raz.