Właśnie dzisiaj odebrałem auto po remoncie silnika od mechanika. Lista nowych części jest bardzo długa i kosztowna. I teraz mam dwa takie pytania.
1. Został wymieniony termostat i wydaje mi sie że trochę za późno się otwiera. Tzn. Po odpaleniu auta i podczas jazdy wskazówka najpierw idzie do góry, przechodzi trochę przez środek i później spada poniżej środka.
2. Trochę poci się (cieknie) spod pompy wody tzn z miejsca tego plastikowego króćca z którego idzie wąż do chłodnicy. Jak sie to poprawnie nazywa, ile to może kosztować i czy muszę dokupić do tego jakieś uszczelki.
Problem z chłodzeniem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
piter_golf
- Mały gagatek

- Kontakt:
- Paweł Marek
- V.I.P.

w punkcie pierwszym nie widzę na razie problemu,
w drugim zależy czy cieknie między króćcem a obudową pompy czy spod węża od chłodnicy
W pierwszym przypadku częsta przyczyna to badziewna za cienka uszczelka która jest dokładana do nowego termostatu, lepiej zostać przy starej czasem, albo sam króciec ma juz nierowną powierzchnię którą przylega do pompy. To są tanie rzeczy, nowy króciec kosztuje 10-15 zeta.
w drugim zależy czy cieknie między króćcem a obudową pompy czy spod węża od chłodnicy
W pierwszym przypadku częsta przyczyna to badziewna za cienka uszczelka która jest dokładana do nowego termostatu, lepiej zostać przy starej czasem, albo sam króciec ma juz nierowną powierzchnię którą przylega do pompy. To są tanie rzeczy, nowy króciec kosztuje 10-15 zeta.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
piter_golf
- Mały gagatek

- Kontakt: